Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Μίκης Θεοδωράκης - αγκαλιάζοντας το σύμπαν" από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας

"Μίκης Θεοδωράκης - αγκαλιάζοντας τ...

Στο Διεθνές Φεστιβάλ αύριο Σάββατο

Διαχρονικές μελωδίες παγκόσμια γνώριμες, στοιχειοθετούν, που

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης».παρουσιάζει στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, την παράσταση "Μίκης Θεοδωράκης - αγκαλιάζοντας το σύμπαν".

 

Το πρόγραμμα της παράστασης απαρτίζουν διαχρονικές μελωδίες που έχουν τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η συναυλία – παράταση είναι ένα ιδιαίτερο ηχητικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Σε αυτή κυριαρχεί η Μεσογειακή χροιά που δίνει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ενορχηστρωτικό ύφος της multi- instrumentalist Βάσως Δημητρίου, την ξεχωριστή τραγουδιστική προσέγγιση της βοκαλίστριας Αγγελικής Τουμπανάκη και το μοναδικό στίγμα των ερμηνευτών Θοδωρή Νικολάου και Υακίνθης Λάγιου.

 

Ο σεβασμός στο λόγο και την αρχική φόρμα , στην οποία δημιουργούνται μικροί άξονες στο τεράστιο συνθετικό «σύμπαν» του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο. Για να προκύψει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, συμπράττουν σαράντα μουσικοί, μια ορχήστρα από πρώτα και δεύτερα μαντολίνα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο, που συνομιλούν μουσικά  με την ηλεκτρονική μουσική, τους αυτοσχεδιασμούς τρομπέτας,  τους βοκαλισμούς, με την πολυφωνία και την πολυρυθμία.  Ορχηστρικά και μελοποιημένη ποίηση.

 

Μαζί και οι διακεκριμένοι μουσικοί Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στη τρομπέτα, ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα και ο Χάρης Πεγιάζης στο κόντρα μπάσο.

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και προετοιμασία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων επιμελείται η Βάγια Ζεππάτου ενώ την συναυλία  διευθύνει ο καταξιωμένος Μαέστρος και Διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης"

Αναστάσιος Συμεωνίδης: Διεύθυνση Ορχήστρας

Βάσω Δημητρίου: ενορχήστρωση, ηλ. κιθάρα, Fx, τζουρά,

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, Fx

Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα

Χάρης Πεγιάζης: κόντρα μπάσο

Αγγελική Τουμπανάκη: Φωνή, Fx

Θοδωρής Νικολάου: Φωνή

Υακίνθη Λάγιου: Φωνή

Βάγια Ζεππάτου: Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας

Τιμές εισιτηρίων  10€ και  7€

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture