Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαζικές προσλήψεις καθηγητών ζητά η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας

Μαζικές προσλήψεις καθηγητών ζητά η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας

ΤΩΡΑ

Άμεσους, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθηγητών τώρα ζητάει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί πάνω από 30.000 καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Παράλληλα τα δημόσια σχολεία συνεχώς συρικνώνονται με συγχωνεύσεις, με αύξηση των μαθητών στα τμήματα, περικοπή πολλών διδακτικών ωρών μέσω των αναλυτικών προγραμμάτων, αύξηση του διδ. ωραρίου των καθηγητών κλπ. Τη ίδια ώρα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο πάνω από 23.000 συμβασιούχοι (αναπληρωτέςτου εαυτού τους)  για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία, παραμένοντας και πάλι χιλιάδες κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κανένα σχεδόν σχολείο δε λειτουργεί πλήρως για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ περίπου το 1/3 εργάζεται σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία. Ιδιαίτερα χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι είτε έξω από τη δημόσια ειδική αγωγή, είτε παραμένουν αβοήθητα, τα τμήματα είναι 25άρια και 28άρια. Αυτή η κατάσταση τσακίζει τα σχολεία και τη ζωή χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας είναι συμμέτοχη στη δημιουργία αλλά και στη σημαντική παρουσία του φετινού κινήματος για γενναίους μόνιμους διορισμούς εκαπιδευτικών και εξίσωση των διακιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους.

Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, υπόσχονται κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα, για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν όχι μόνο στους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης, έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών συμφερόντων.

Έτσι αναγκάζονται μικρές μερίδες αδιόριστων εκαπιδευτικών να προσφεύγουν στα δικαστήρια στηριζόμενοι είτε σε αντιφάσεις των εκπαιδευτικών πολτικών των κυβερνήσεων είτε στις ρωγμές που δημιουργεί το εκπαιδευτικό κίνημα. Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει -ήδη από το 1997- σε δικαστικές προσφυγές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία.  Κάποιες φορές μερικές μικρές μερίδες δικαιώννται στα δικαστήρια, όπως τώρα τελεταία μία μικρή μερίδα επιτυχόντων (μη διοριστέων) του ΑΣΕΠ του 2008!

Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας απαιτεί την άμεση πρόσληψή τους, παρότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν ελάχιστους συναδέλφους.

Οι ευθύνες της ΟΛΜΕ είναι τεράστιες διότι έχει περιστασιακές τακτικές, διαπνέεται από φιλοκυβερνητισμό όταν οι συσχετισμοί το επιτρέπουν (όπως τα τελευταί τρία χρόνια) και σέρνεται πίσω από το εκπαιδευτικό κίνημα όταν αναπτύσσεται από τα κάτω.

Παράλληλα ΑΠΑΙΤΕΙ:

  1. Να μονιμοποιηθούν άμεσα, ώστε να είναι στη θέση τους την 1η Σεπτέμβρη του 2018 οι 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην εκπαίδευση καλύπτοντας πάγια κενά. Να μην εφαρμοστεί το δήθεν «πιστοποιητικό επάρκειας» ως φίλτρο, ούτε να περικοπεί προϋπηρεσία.
  2. Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καθηγητών για γεναία μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα παντός είδους, η επαναφορά του διδ. ωραρίου στα πλαίσια του 2013, να αποδοθούν οι διδ. ώρες που «τρώγονται» με διάφορα τεχνητά τερτίπια (π.χ. εργαστήρια, πρότζεκτ,  αντπαιδαγωγικές αναθέσεις, παράλογες μειώσεις στα αναλυτικά προγράμματα, κλπ).
  3. Να εξισωθούν τα δικαιώματα των συμβασιούχων ελαστικά εκπαιδευτικών με των μονίμων. Να εξισωθούν όλες οι άδειες με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  4. Nα ληφθούν μέτρα στήριξης για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με την εξασφάλιση στέγασης, δωρεάν σίτισης, πάσο για μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις