Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το Πατρινό αρχιτεκτονικό γραφείο POINT architects βραβεύτηκε στα Good Design Awards

Το Πατρινό αρχιτεκτονικό γραφείο POINT a...

Στην κατηγορία environmental design για την ανακαίνιση καταστήματος παιδικών υποδημάτων

Το γνωστό Πατρινό αρχιτεκτονικό γραφείο POINT architects είχε πρόσφατα μία πολύ σημαντική επιτυχία, καθώς βραβεύτηκε στα Good Design Awards!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η δημιουργική κοινότητα της Ελλάδας και της Κύπρου στήριξε την πρωτοβουλία των διεθνών βραβείων Good Design για την προβολή και παρουσίαση των σχεδιαστικών δυνάμεων των προαναφερόμενων χωρών σε μια έκθεση σε εθνικό επίπεδο με σκοπό την ανάδειξη των ανθρώπων και των έργων που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία, την τεχνική, την αισθητική και συνολική σχεδιαστική τους αντίληψη.

Το έργο της φετινής κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς κλήθηκε να αξιολογήσει περισσότερες από 200 συμμετοχές από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές.

Ανάμεσα στους σχεδιαστές που επιλέχτηκαν από τη φετινή κριτική επιτροπή να εκθέσουν τα έργα τους είναι και το Πατρινό γραφείο POINT architects, το οποίο επιλέχθηκε στην κατηγορία environmental design για την ανακαίνιση καταστήματος παιδικών υποδημάτων.

Ο τίτλος του συγκεκριμένου έργου ήταν Reload. Το κατάστημα παιδικών υποδημάτων ανακαινίστηκε κρατώντας μεν τον βασικό εξοπλισμό των χώρων αποθήκευσης των προϊόντων, δίνοντας όμως έμφαση στην επιλογή των χρωμάτων, υλικών και στον σχεδιασμό παιδικών καθισμάτων.

Τα παιδικά καθίσματα σχεδιάστηκαν με βάση τις μορφές-όψεις μικρών ζώων. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι το ροζ, λευκό και μπλε και σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό στην επίπλωση έδωσαν ένα φρέσκο αέρα και παιδικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχιτεκτονικό γραφείο POINT architects ιδρύθηκε το 2017 στην Πάτρα. Παρέχει υπηρεσίες που αφορούν την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και όλες τις εγκρίσεις που χρειάζονται για την αδειοδότηση των παραπάνω έργων.

Συνδυάζει τον λεπτομερή σχεδιασμό με την εμπειρία της κατασκευής - ένας συνδυασμός που οδηγεί σε μια ξεχωριστή διαδικασία και μια πρόταση που κάθε φορά διηγείται μια διαφορετική ιστορία. Οι σχεδιαστικές αξίες είναι η λειτουργικότητα, η ειλικρινής έκφραση των υλικών, οι καθαρές γραμμές και μορφές που επιτρέπουν στην ίδια την αρχιτεκτονική - τον χώρο, το φως, τα υλικά, τις χωρικές σχέσεις - και τους χρήστες/επισκέπτες των χώρων να “ευδοκιμήσουν”.

Τέλος, σημειώνεται πως οι χώροι της έκθεσης σας περιμένουν με ελεύθερη είσοδο μέχρι ΚΑΙ την Κυριακή 24.06!

Contemporary Space Athens
Μητροπόλεως 74, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3428511 //Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Κυριακή: 14.00 - 21.00.

EMST National Museum of Contemporary Art, Athens
Λ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα, Τηλέφωνο: 211 1019000-99 // Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 11.00 - 19.00.



Μιμή Ασκούνη - Αρχιτέκτων Μηχανικός ΜSc

Ρήγα Φεραίου 149 / Πάτρα / 26221

Τel. +30 2610 220 342 &

+30 6908 442 712

E-mail info@pointarchitects.gr

Website www.pointarchitects.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά