Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Πολύεδρο

Πάτρα: Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατ...

Για τα 24 χρόνια από το θάνατο του

Στις 15 Ιουνίου 2018 συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις. 24 χρόνια απουσίας αλλά ο ίδιος είναι πάντα παρών.

Ο Χατζιδάκις που τιμήθηκε και με Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, για τα «Παιδιά του Πειραιά» από την ταινία του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» με την Μελίνα Μερκούρη το 1961, θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Αξέχαστα έχουν μείνει τα κινηματογραφικά του τραγούδια όπως το "All alone am I" καθώς και άλμπουμ του όπως το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» που πρωτοκυκλοφόρησε και έγινε κλασικό το 1965.

Το Πολύεδρο και το Πατραϊκό Ωδείο με αφορμή την επέτειο των 24 χρόνων από τις 15 Ιουνίου του 1994 που ο Μάνος Χατζιδάκις ταξίδεψε για την «Οδό ονείρων» σε ηλικία 69 ετών, συνδιοργανώνουν μία συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή 15/6 στις 20.30 το βράδυ αλλά αναβλήθηκε λόγω του βροχερού καιρού. Έτσι η συναυλία - αφιέρωμα θα γίνει τελικά το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 μετά τις 20.30, στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147.

Συμμετέχουν οι:

Βασιλική Κεφάλα,      πιάνο

Νικόλας Καλατζής,    κιθάρα

Ελένη Αντωνίου,        φωνή

Θα διαβαστούν κάποια από τα «σχόλια του Τρίτου» από τους σπουδαστές του τμήματος  Θεατρικών σπουδών  Βασιλική Λέτζα και  Νίκο Τσελίκο.

*Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture