Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνες ντροπής με το γαϊδουράκι της Σαντορίνης που παραπατά από το βάρος του φορτίου του...

Εικόνες ντροπής με το γαϊδουράκι της Σαν...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου με ένα ταλαίπωρο γαϊδουράκι στη Σαντορίνη, να είναι φορτωμένο με τεράστιες μαύρες σακούλες και να μην μπορεί να περπατήσει προφανώς από το βάρος του φορτίου που του έδωσαν.

Το θέμα των γαϊδουριών της Σαντορίνης έχει απασχολήσει στο παρελθόν ακομη και το βρετανικό τύπο με συχνές αναφορές στα εξαντλητικά δρομολόγια και τις συνθήκες των υψηλών θερμοκρασιών κάτω από τις οποίες μετακινούνται τα γαϊδουράκια στο νησί.

Τα γαϊδουράκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης, τα οποία σε καθημερινή βάση, εδώ και δεκαετίες, κάνουν τέσσερις με πέντε φορές την ίδια διαδρομή, ανεβαίνοντας τα 520 πλακόστρωτα σκαλοπάτια που οδηγούν από το λιμάνι στα Φηρά, μεταφέροντας τους τουρίστες.

Μιλώντας στη lifo ο δήμαρχος Σαντορίνης σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό που κατέγραψε και δημοσιοποίησε χρήστης του facebook, τόνισε, ότι ο δήμος έχει σύμβαση με μία εταιρεία αποκομιδής σκουπιδιών η οποία συνεργάζεται με ιδιοκτήτη γαϊδουριών για τη μεταφορά σκουπιδιών, σε περιοχές που τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να περάσουν και δεν υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε άλλης πρόσβασης.

Όπως ανέφερε o δήμος έχει αποστείλει έγγραφο στη συγκεκριμένη εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «όταν υποκύπτει κάτι στην αντίληψή μας, το διερευνούμε άμεσα μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών και γίνονται έλεγχοι».

Διευκρίνισε παράλληλα, ότι σε όλους τους παλιούς οικισμούς της Σαντορίνης, η πρόσβαση με απορριμματοφόρα δεν είναι δυνατή, με αποτέλεσμα όλες οι μεταφορές απορριμμάτων γίνονται με υποζύγια. Το ζήτημα της μεταχείρισης όμως είναι άλλο θέμα.   Ο κ. Ζώρζος ανέφερε ότι όποτε είναι δυνατόν και υπάρχει κάποια αναφορά, γίνονται έλεγχοι και από το δήμο και από την αστυνομία, όμως επεσήμανε το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί με την υποστελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις