Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιχείρηση σκούπα σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ - Εκτός Πάτρας 611 μετανάστες -Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση σκούπα σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ ...

Απο τα ξημερώματα

Περίπου 600 μετανάστες απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ από τα ξημερώματα οπότε εξελίχθηκε σταδιακά η επιχείρηση απομάκρυνσης από την παραλιακή ζώνη. Χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, αλλά με την ισχυρή παρουσία διμοιριών ΜΑΤ και 380 αστυνομικών, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που είχε ναυλώσει ειδικά γι αυτό το σκοπό η αστυνομια και μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αθήνας για να ελεγχούν σε πρώτη φάση τα χαρτιά τους και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και δεκάδες ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest οι Αφγανοί και Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες θα οδηγηθούν στις οργανωμένες δομές που λειτουργούν στο Σκαραμαγκά και αλλού.

7.45 Σε εξέλιξη  βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα υπό συνθήκες απόλυτης ηρεμίας η επιχείρηση εκκένωσης των εργοστασίων του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η απομάκρυνση των μεταναστών από το Λαδόπουλο και ακολουθεί η ΑΒΕΞ.

Οι μετανάστες μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα της Πρωτεύουσας με κλούβες της αστυνομίας. Όσοι έχουν άδεια παραμονής θα φιλοξενηθούν σε δομές εκτός Αχαίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

περίπου 600 μετανάστες μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα της Πρωτεύουσας με κλούβες της αστυνομίας. Όσοι έχουν άδεια παραμονής θα φιλοξενηθούν σε δομές εκτός Αχαίας.

 

Η επιχείρηση γίνεται υπό την εποπτεία της αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλας Τσιριγώτη σε συννενόηση με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της πόλης και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις