Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΠΑΖΛ": ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΙΣΑΝΙΔΗ

"ΠΑΖΛ": ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ...

Μίλησε στο thebest ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος για το πολυσχιδές πρόγραμμα της παρουσίασης

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Περισανίδη θα συμμετέχει η Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν χορδώ». Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, που θα καθοδηγήσει την Ορχήστρα, επί σκηνής θα βρεθούν 80 μπουζούκια που θα συνοδεύσουν τον Δημήτρη Δημόπουλο και την Ανδριάνα Τσαγκάρη σε τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Η Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν χορδώ» σε τραγούδια του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι

 

Μάλιστα το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουνν θα διαρκέσει περίπου τρία τέταρτα.

To νέο του βιβλίο του Γιώργου Περισανίδη με τίτλο "Το παζλ" θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στο “Παζλ” ο συγγραφέας επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στο μυθιστόρημα εισάγοντας μια καινούργια δομή!

Μια νέα δομή, απαιτεί και έναν νέο τρόπο παρουσίασης! Έτσι στην παρουσίαση θα συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτεχνικές ομάδες:

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτεχνικές ομάδες:
- Η Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα “Εν-Χορδώ” υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου 
- Η Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.
- Θεατρική ομάδα σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Πατήρη, που θα παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη και στα 3 βιβλία του συγγραφέα. 
- Η Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Τέχνη και Κίνηση (Υπεύθυνη Ευαγγελία Καραγεωργίου)
- Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου Τέχνη και Κίνηση υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Σουλτανά.
- Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί Έκθεση Ζωγραφικής από έργα που περιλαμβάνονται στο τελευταίο μυθιστόρημα του Γιώργου Περισανίδη. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος Καραβασίλης Βασίλης. 
Θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Ανδριάνα Τσαγκάρη. Κείμενα θα διαβάσει ο Λάκης Βανταράκης. Την παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς θα έχει ο Τριαντάφυλλος Πατήρης. 

Συνολικά για την παρουσίαση του βιβλίου συμμετέχουν πάνω από 100 καλλιτέχνες, (Μουσικοί, Τραγουδιστές, Ηθοποιοί, Ζωγράφοι, Χορευτές κ.α.) που χωρίς την εθελοντική συνεισφορά τους το εγχείρημα θα ήταν αδύνατο.

 

Είσοδος Ελεύθερη.

Το “παζλ” – Νέο μυθιστόρημα! 

“...Μια νέα φόρμα γραφής, μια νέα προσέγγιση στο μυθιστόρημα!...”
Αν ψάχνεις για ένα βιβλίο που μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει, τότε το “Παζλ” δεν είναι αυτό που γυρεύεις. 
Αν ψάχνεις για μια ιστορία με έστω μια κλασική δομή που έχει αρχή-μέση-τέλος και έναν πρωταγωνιστή-ήρωα, τότε το “Παζλ” δεν είναι αυτό που γυρεύεις.

Αν όμως θες να διαβάσεις ένα μυθιστόρημα που δεν υπακούει τους κλασσικούς κανόνες της αφήγησης, ένα μυθιστόρημα που ίσως κρύβεται μέσα σε 7 φαινομενικά αυτόνομα διηγήματα και που ένας ακόμα πιο προσεκτικός αναγνώστης ίσως το εντοπίσει και μέσα σε 3 διαφορετικά βιβλία τότε το “Παζλ” γράφτηκε για σένα!

Τι είναι το “Παζλ”;
Το “Παζλ” μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα μυθιστόρημα διασκορπισμένο μέσα σε πολλά διηγήματα, στα οποία ψηλαφίζει διαφορετικά στάδια του έρωτα. 

Τα διηγήματα του βιβλίου διαδραματίζονται “μέσα” σε κάποιο έργο τέχνης και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν τα κεφάλαια:

- Κεφάλαιο 1ο: “Σχεδόν έρωτας”. Το διήγημά μου είναι μέσα σε έναν αστικό μύθο. 
- Κεφάλαιο 2ο: “Η γέννηση του έρωτα”. Το διήγημά μου είναι μέσα σε μια φωτογραφία. 
- Κεφάλαιο 3ο: “Ο έρωτας”. Το διήγημά μου είναι μέσα σε έναν πίνακα. 
- Κεφάλαιο 4ο: “Ο θάνατος του έρωτα”. Το διήγημά μου είναι μέσα σε ένα τραγούδι. 
- Κεφάλαιο 5ο: “Η λήθη του έρωτα”. Το διήγημά μου είναι μέσα σε μια ιστοσελίδα. 
- Κεφάλαιο 6ο: “Ο ανεκπλήρωτος έρωτας” Το διήγημά μου είναι μέσα σε ένα βιβλίο. 
- Κεφάλαιο 7ο: “Πέρα από τον έρωτα” Το διήγημά μου είναι μέσα σε μια ταινία. 

Το κάθε κεφάλαιο συμπληρώνουν και μερικές παρεμβολές σχετικές με την θεματολογία στην οποία διαδραματίζεται το διήγημα. (π..χ. παρεμβολές σχετικές με αστικούς μύθους, στη συνέχεια παρεμβολές σχετικές με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική κτλ.) 

Τελικά το μυθιστόρημα που γεννήθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί σαν δεκάδες αυτόνομα κομμάτια ενός παζλ. Μπορείς να διαβάσεις κάθε ένα από αυτά “αυτόνομα” ακόμα και με τυχαία σειρά, όμως αν το διαβάσεις όλο θα δεις και μια συνολική εικόνα που αλλιώς θα σου έχει διαφύγει! 

Το “Παζλ” και η Ζωγραφική 
Το τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου είναι όλο αφιερωμένο στη ζωγραφική και εκεί υπάρχουν ιστορίες για τον Ντα Βίντσι, τον Πικάσο, τον Κλιμτ, τον Γκωγκέν, τον Βαν Γκογκ και τον Λωτρέκ. Ο Λωτρέκ μάλιστα είναι ίσως ο σημαντικότερος ήρωας του μυθιστορήματος αφού διαδραματίζει ρόλο και σε άλλα κεφάλαια του βιβλίου. Επίσης ζωγράφος είναι και ο Φινν ο ήρωας της ταινίας “Μεγάλες προσδοκίες” μέσα στην οποία έχει γραφτεί το έβδομο διήγημα. 

Ακόμα μέσα στο “Παζλ” τα διάφορα στάδια του έρωτα, έχουν αποτυπωθεί σε 12 πίνακες από Έλληνες ζωγράφους δίνοντας την δική τους εκδοχή και μια διαφορετική αισθητική στο μυθιστόρημα εντελώς απαραίτητη στη νέα αυτή δομή αφήγησης. 

Τέλος ακόμα και το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πίνακας ζωγραφικής!

Το “Παζλ” μιας “Ψηφιακής επιπολαιότητας” και ενός “Ρεφρέν¨ 

Με το “Παζλ” επίσης κλείνει και μια άτυπη τριλογία που ξεκίνησε με την “Ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα” και συνεχίστηκε με το “Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά”. 

Η σύνδεση των τριών βιβλίων γίνεται μέσα από την θεματολογία, μιας και στην “Ψηφιακή επιπολαιότητα” παρακολουθούμε την διαδρομή από τον “αιώνιο” έρωτα που μας έρχεται από την εποχή του “Δον Κιχώτη” και του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας” να μετατρέπεται στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε “στιγμιαίο” έρωτα που δεν κρατά παρά λίγα κλικ. Στο “Ρεφρέν” γίνεται μια προσπάθεια διαχείρισης του “τέλους” του έρωτα και παρακολουθούμε τον “θάνατο του έρωτα” και την μετουσίωση του σε “άδολη” αγάπη. Στο “Παζλ” τέλος παρακολουθούμε τα διάφορα στάδια που περνάμε στον έρωτα. “Η γέννηση του έρωτα”, “ο έρωτας”, “ο θάνατος του έρωτα”, “η λήθη του έρωτα”, “ο ανεκπλήρωτος έρωτας”, ο “σχεδόν έρωτας” και το διήγημα του επιλόγου “πέρα από τον έρωτα” συμπληρώνουν τη θεματολογία του βιβλίου. 

“Το Παζλ” επίλογος 

Στο μυθιστόρημα αυτό επιχειρείται μια νέα φόρμα γραφής και μια νέα προσέγγιση στο μυθιστόρημα! 

Είναι ένα μυθιστόρημα πολυεπίπεδο. Το επίπεδο ευκολίας του “παζλ” με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος ο αναγνώστης, εξαρτάται μόνο από την διάθεση που θα δείξει για να το ψάξει! 

“...Έχεις την διάθεση να ενώσεις όλα τα κομμάτια;...”

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture