ΚΚΕ(μ-λ): Μαζική απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Πολιτική

"Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις φιλοπόλεμες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις"

15/04/2018 21:44

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Αυτό είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα - Πότε θα φτάσει στην Κ. Αχαΐα  Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ Υποδομών για τα σιδηροδρομικά έργα
Αυτό είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα - Πότε θα φτάσει στην Κ. Αχαΐα
ΚΚΕ(μ-λ): Μαζική απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!  "Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις φιλοπόλεμες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις"
 

Την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία καταδικάζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ (μ-λ). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δράμα της Συρίας και του λαού της δεν θα έχει τέλος όσο οι τύχες τους κρίνονται από τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού και των κάθε λογής αντιδραστικών, φιλοπόλεμων δυνάμεων, γύρω και μέσα στην χώρα. Τα τελευταία γεγονότα είχαν από ημέρες προαγγελθεί υποδεικνύοντας πως η προπαγάνδα μπορεί να έχει εξαντλήσει την φαντασία της αλλά οι βόμβες, οι πύραυλοι και κάθε λογής φονικό μαζικό όπλο μπορούν ανεμπόδιστα να συνεχίζουν να προξενούν εκατόμβες αθώων και καταστροφές. Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, που μετατράπηκε ευθύς αμέσως σε περιφερειακό και μίνι- παγκόσμιο εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης καμιά πλευρά δεν είναι αθώα.

Σε αυτήν την σύνθετα διασταυρούμενη ιμπεριαλιστική  αναμέτρηση τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί παρά μόνο η προοπτική μιας επικείμενης ειρήνευσης. Ιδιαίτερα μια προβοκάτσια από εκείνους που δεν θέλουν τον τερματισμό του πολέμου με τα σημερινά δεδομένα στα πεδία των μαχών.

Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τους Αμερικανούς και από δίπλα Γάλλους και Βρετανούς σε συνεργασία με τοπικά αντιδραστικά καθεστώτα όπως αυτά του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν τρόπους για να ανατρέψουν τα, δυσμενή γι αυτούς, αποτελέσματα της ρώσικης και ιρανικής υποστήριξης στο Συριακό καθεστώς. Η  ήττα του λεγόμενου ισλαμικού χαλιφάτου ενίσχυσε την Δαμασκό και τους συμμάχους της.

Η τριμερής συνάντηση κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας στην Άγκυρα, φαίνεται να επιτάχυνε αντιδράσεις. Μια εξέλιξη που δυσαρέστησε και ενεργοποίησε νέα πολεμικά σχέδια στην Ουάσιγκτον (παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις περί αποχώρησης), στο Παρίσι και στο Τελ-Αβίβ. Αυτό που αναζητούνταν ήταν μια αφορμή, υπαρκτή ή σκηνοθετημένη. Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως με επίκεντρο την Συρία  διεξάγεται μια διεθνής αναμέτρηση καθοδηγούμενη από συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέρονταν με επίδικα,   πολλά περισσότερα πράγματα από τον έλεγχο ή τον διαμελισμό αυτού του αραβικού κράτους.

Μια πολύχρονη αναμέτρηση που αφορά  την κυριαρχία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, τον Περσικό κόλπο και την Αραβική χερσόνησο, την Βόρεια  Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή για τον ορυκτό πλούτο και την γεωστρατηγική θέση όλης της περιοχής.

Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση ενάντια σε στρατιωτική βάση του συριακού στρατού τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Απριλίου μπορεί να είναι το πρελούδιο ενός νέου μεγάλου και πιο επικίνδυνου για την παγκόσμια ειρήνη, πολεμικού γύρου. Σε κάθε περίπτωση ενός γύρου που θα προξενήσει νέα ποτάμια αίματος και ξεριζωμένων ανθρώπων στην Συρία. Τις τελευταίες ώρες οι πολεμικές απειλές που εκτοξεύονται από την Ουάσιγκτον αλλά και από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συναγωνίζονται η μια την άλλη σε κυνισμό.

Ένας κυνισμός που περίσσεψε από όλους τους δήθεν προστάτες του συριακού λαού. Γιατί αποτελεί μνημείο κυνισμού οι εν ψυχρώ δολοφόνοι δεκάδων νέων άοπλων Παλαιστίνιων στην λωρίδα της Γάζας, αυτοί που βασανίζουν και φυλακίζουν παιδιά και κρατούν ένα ολόκληρο λαό στην πιο σκληρή κατοχή  να πυροδοτούν νέους πολέμους με το πρόσχημα του ανθρωπισμού!

Είναι απόλυτη υποκρισία οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές που ευθύνονται για τις πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία, για τον πορτοκαλί χημικό παράγοντα στο Βιετνάμ που προξενεί ακόμη θανάτους και τερατογεννέσεις, για τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Σερβία που αύξησαν κατακόρυφα τους καρκίνους, να απειλούν με πυραύλους με πρόσχημα την χρήση χημικών όπλων!

Αποτελεί θρασύτητα η επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης  να επαναλάβει μια ιμπεριαλιστική σταυροφορία τύπου Ιράκ παρά τις αποκαλύψεις πως ο πρώην πρωθυπουργός Μπλερ χρησιμοποίησε ψεύτικα στοιχεία για να δικαιολογήσει την επέμβαση ενάντια στον Σαντάμ Χουσεΐν. Ακριβώς την ίδια τακτική υιοθετεί τώρα και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός!

Αφού συνέργησε στην διάλυση της Λιβύης επιδιώκει να μπει στην μοιρασιά της λείας στις περιοχές που θεωρεί πως του ανήκουν από την εποχή της αποικιοκρατίας. Ξωπίσω τους για να μην μείνει έξω από τον χορό του πολέμου και η Γερμανία που αναζητεί αφορμές για να παίξει πιο επιθετικό διεθνές ρόλο

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Συρία και ο κίνδυνος μιας νέας πιο σοβαρής κλιμάκωσης απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους του λαούς της ανατολικής Μεσογείου και φυσικά και τον ελληνικό λαό.

Οι κίνδυνοι αυτοί αυξάνονται από το γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας και ενισχύοντας την πολύχρονη πολιτική υποταγής στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό,  είναι έτοιμη να παράσχει για μια ακόμη φορά ότι βοήθεια της ζητηθεί. Μέσω της βάσης στην Σούδα άλλα και άλλων διευκολύνσεων που έχουν ζητήσει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.

Τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, τα γεγονότα γύρω από την Κύπρο, η παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οι παραβιάσεις από την Τουρκία και οι εκατέρωθεν απειλές που εκτοξεύονται, σχετίζονται με τα αυτά που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή και την ιμπεριαλιστική αναμέτρηση που διεξάγεται. Ο κίνδυνος του πολέμου πλησιάζει όσο αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών και των χωρών είναι οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικές αστικές τάξεις.

Μπροστά σε αυτά που απειλητικά στέκουν μπροστά μας το καθήκον κάθε φιλειρηνικού ανθρώπου είναι να υψώσει την φωνή του. Να απαιτήσει να σταματήσουν πριν είναι αργά τα σενάρια του πολέμου. Να πάρει ενεργά μέρος σε ένα πλατύ αντιπολεμικό και αντί-ιμπεριαλιστικό κίνημα υπεράσπισης της ειρήνης και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Να διαδηλώσει ενάντια σε παλιές και νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Συρία. Να διεκδικήσει και να επιβάλλει να μην έχει καμία συμμετοχή η Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια, να κλείσει τα ορμητήριο του πολέμου ενάντια στους αραβικούς λαούς, η βάση της Σούδας. Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις φιλοπόλεμες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις  στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.»

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 15/04/2018 21:44

Τυπώθηκε: 15/12/2018 09:25

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/483272

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν έχετε αυτό το επίθετο είστε γόνος μιας από τις πρώτες Πατραϊκές οικογένειες! Λίστα με 150 ονόματα... Αν έχετε αυτό το επίθετο είστε γόνος μιας από τις πρώτες Πατραϊκές οικογένειες! Λίστα με 150 ονόματα...
Αυτός είναι ο «καθηγητής» ψυχολογίας που διώκεται για απάτη – Έδινε διαλέξεις και στην Πάτρα Αυτός είναι ο «καθηγητής» ψυχολογίας που διώκεται για απάτη – Έδινε διαλέξεις και στην Πάτρα
Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του Ηρακλή Καραθανάση- Δε θα ακουστεί ξανά το μπαγλαμαδάκι του Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του Ηρακλή Καραθανάση- Δε θα ακουστεί ξανά το μπαγλαμαδάκι του
Φρίκη! Νάρκωνε τον πατέρα και βίαζε την 13χρονη κόρη του! Ο "Γολγοθάς" της ανήλικης Φρίκη! Νάρκωνε τον πατέρα και βίαζε την 13χρονη κόρη του! Ο "Γολγοθάς" της ανήλικης
Πάτρα: Συγκίνηση για την Έφη Ροδοπούλου που έφυγε στα 73 της χρόνια Πάτρα: Συγκίνηση για την Έφη Ροδοπούλου που έφυγε στα 73 της χρόνια
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Θλίψη στο τοπικό ποδόσφαιρο του Αγρινίου για το θάνατο του 28χρονου Χρήστου Σιβρήκα Θλίψη στο τοπικό ποδόσφαιρο του Αγρινίου για το θάνατο του 28χρονου Χρήστου Σιβρήκα
Αυτό είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα - Πότε θα φτάσει στην Κ. Αχαΐα  Αυτό είναι το οριστικό χρονοδιάγραμμα για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα - Πότε θα φτάσει στην Κ. Αχαΐα
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Μαρίας Μασσαρά, Θεοδώρα Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Μαρίας Μασσαρά, Θεοδώρα
"Ήμουν δίπλα του, μέσα σε μια λίμνη αίματος" - Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα "Ήμουν δίπλα του, μέσα σε μια λίμνη αίματος" - Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα