Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τραχήλη: «Κάθε νοικοκυριό και από μια κατάσχεση…»

Α. Τραχήλη: «Κάθε νοικοκυριό και από μια...

Αυτό τόνισε σε συναντήσεις που είχε με εμπόρους και επαγγελματίες στην Πάτρα

«Τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως πριν λίγες μέρες απ’ την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση που εξελέγη με σημαία την προστασία των οικονομικά αδύναμων και των μικροοφειλετών αναδεικνύεται, μακράν, σε πρωταθλήτρια των κατασχέσεων, κυρίως μισθών και συντάξεων. Είναι, πλέον, γεγονός: Κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα και από μια κατάσχεση…».

Αυτό τόνισε το πρωί της Τρίτης το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε συναντήσεις που είχε με εμπόρους και επαγγελματίες στην Πάτρα.

«Φαίνεται ότι οι μόνοι σ’ αυτή την χώρα που δεν κατανοούν την ένταση της φορολογικής κόπωσης μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων είναι οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπουργείου Οικονομικών», πρόσθεσε η κ. Τραχήλη, υπενθυμίζοντας ότι:

Μέσα στο 2017 η Εφορία ενεργοποίησε 1.720.000 κατασχέσεις, στη συντριπτική πλειονότητα τους μισθών, συντάξεων και ενοικίων.

Μέσα στο 2018 οι οικονομικές αρχές προγραμματίζουν άλλες 1.000.000 κατασχέσεις οι οποίες θέτουν στο στόχαστρο κυρίως ανθρώπους που με κόπο συντηρούν τις οικογένειες τους ή διατηρούν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

«Ουδείς αντιλέγει ότι οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να πιεστούν ώστε να δείξουν συνέπεια στις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Όμως, είναι άλλο ο έχων που δεν πληρώνει και εντελώς διαφορετικό ο χαμηλόμισθος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος που ασφυκτιά υπό το βάρος των υποχρεώσεων και την ίδια στιγμή βλέπει τις πενιχρές αποδοχές του να κατάσχονται απ’ την ίδια κυβέρνηση που ορκιζόταν προστασία στους αδύναμους. Η διόρθωση των στρεβλώσεων που ανεπισήμως αναγγέλθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μένει ν’ αποδειχθεί αν έχει ειλικρινή βάση», ανέφερε η κυρία Τραχήλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις