Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναρπαστικό το θρίλερ «Ένα Ήσυχο Μέρος - A Quiet Place» -Καθηλώνει και τους μη λάτρεις

Πάτρα: Συναρπαστικό το θρίλερ «Ένα Ήσυχο...

Η ταινία με τον Τζον Κραζίνσκι και την Έμιλι Μπλαντ έκανε επιτυχία στις ΗΠΑ - Παίζεται και στην Πάτρα

Ποιος να το περίμενε ότι ένα θρίλερ αγωνίας μ’ ένα ιδιαίτερα έξυπνο και πρωτότυπο εύρημα θα μονοπωλούσε σχεδόν το Αμερικάνικο box office το περασμένο τριήμερο 6-8 Απριλίου 2018 ενώ φαίνεται πως τα πηγαίνει καλά και στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε να προβάλλεται την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου σε διανομή της UIP (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη).

Ο λόγος για το «Ένα Ήσυχο Μέρος - A Quiet Place» όπου ο 39χρονος ταλαντούχος Αμερικανός ηθοποιός Τζον Κραζίνσκι πρωταγωνιστεί έχοντας στο πλάι του την σύζυγο του στη ζωή, την 35χρονη Έμιλι Μπλαντ ενώ συνάμα είναι ο σκηνοθέτης και εκ των σεναριογράφων και των παραγωγών (στην παραγωγή έχει βάλει το χέρι του και ο πολύ επιτυχημένος σκηνοθέτης και παραγωγός Μάικλ Μπέι του «Pearl Harbor», του «Αρμαγεδδώνα», κ.α.).

Η ταινία που διαρκεί μόλις 90 λεπτά κάνει την έκπληξη καθώς για ταινία του είδους του τρόμου έχει πάρει ιδιαίτερα θερμές κριτικές. Στο Rotten tomatoes συγκεντρώνει τον πολύ υψηλό μέσο όρο 96% ενώ στο πιο απαιτητικό metacritic, έχει 82% βασισμένο σε 51 κριτικές.

Εισπρακτικά έπιασε την κορυφή στο Αμερικάνικο box office με 50,2 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα περίπου 21 από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ποιο είναι λοιπόν το εύρημα της ταινίας που πραγματικά σε καθηλώνει για μιάμιση ώρα και σε κάνει να πετάγεσαι από την καρέκλα σου και να αγωνιάς, έχει να κάνει με τον…ήχο.

Απόκοσμα, επικίνδυνα πλάσματα με όψη πελώριων άλιεν με το που ακούνε ήχους όπως ουρλιαχτά, το σπάσιμο ενός αντικειμένου, τον ήχο ενός παιχνιδιού με μπαταρία και πάει λέγοντας ορμάνε στη στιγμή. Είναι τυφλά και ουσιαστικά προσελκύονται και καθοδηγούνται στον στόχο τους από τον ήχο, σκορπίζοντας τον τρόμο όχι μόνο στην Αμερική αλλά παγκοσμίως. Επίκεντρο της ιστορίας μία πενταμελής οικογένεια που βλέπουν να χάνουν τον μικρούλη γιο τους μπροστά στα μάτια τους όταν το παιδί μην έχοντας συναίσθηση του τεράστιου κινδύνου βάζει μπροστά για να παίξει μ’ ένα αεροπλανάκι. Στη συνέχεια βλέπουμε την οικογένεια να ζει όσο πιο αθόρυβα μπορεί σ’ ένα σπίτι σ’ ένα χωράφι με σιτηρά. Η μεγάλη κόρη έχει πρόβλημα ακοής (στο ρόλο η κουφή στην πραγματικότητα νεαρή ηθοποιός Μίλισεντ Σίμοντς) και ο πατέρας (Τζον Κραζίνσκι) προσπαθεί να της φτιάξει ένα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό βοηθητικό ακουστικό.

Από τις κορυφαίες σκηνές του φιλμ είναι αυτή που η Έβελιν (Έμιλι Μπλαντ) έγκυος και έχοντας σπάσει τα νερά, προσπαθεί να μην βγάλει κιχ κι ενώ έχει πατήσει και μία πρόκα με το πόδι της, για να μην την αρπάξει το απαίσιο πλάσμα που σκοτώνει παίρνοντας ερέθισμα από τον ήχο.

Το φινάλε είναι και συγκινητικό ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι η δράση εκτυλίσσεται όχι στο πολύ μακρινό μέλλον αλλά στο 2020. Η ταινία θίγει κι άλλα στοιχεία όπως την διαχείριση του πένθους, την επινόηση μεθόδων όπως την συνομιλία μέσω της νοηματικής γλώσσας, το δέσιμο της οικογένειας, την θυσία και προστατευτικότητα του πατέρα. Βέβαια τα αιμοδιψή και ταχύτατα πλάσματα της ταινίας ως όψη κάπου τα έχουμε ξαναδεί (εδώ απουσιάζει σχεδόν η πρωτοτυπία), ωστόσο η ταινία σε κρατά συνεχώς σε αγωνία, οι ηθοποιοί από την Έμιλι Μπλαντ και τον ψηλό (1,91) Κραζίνσκι έως τα παιδιά που παίζουν (Μίλισεντ Σίμοντς και Νόα Τζουπ) είναι πολύ καλοί και γενικά είναι ένα θρίλερ που βλέπεται με ενδιαφέρον και από θεατές που μπορεί να αντιπαθούν και να μην αντέχουν να δουν ένα θρίλερ.

Το flix.gr στην δική του κριτική αναφέρει «η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας».

Διανομή από την UIP Greece.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture