Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Όχι" στην ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα λένε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι - Ανάμεσά τους και αυτός των Πατρών...

"Όχι" στην ίδρυση Νομικής σχολ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αποφάσισε η Ολομέλεια τους

Την αντίθεση της με την ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα εξέφρασε η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξήγγειλε την δημιουργία Νομικής Σχολής Νομική σχολή στην Πάτρα, κατά το αναπτυξιακό συνέδριο που είχε γίνει εδώ στις αρχές Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, η ολομέλεια:

"Εξέφρασε την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, όπως εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.  Επισημαίνεται ότι μέχρι και σήμερα ο Υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση με την Ολομέλεια παρά τα επανειλημμένα προς τούτο αιτήματα.

Η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό, και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση νομικής σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα, και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους."

To thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Αθανάσιο Ζούπα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η οποία προφανώς έχει και τη συγκατάθεσή του καθώς, όπως τόνισε, πρόκειται περί κοινής απόφασης. Ανέφερε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα είναι η σχολή αυτή και ότι έτσι όπως έχει εξαγγελθεί και με αυτά που ξέρουν μέχρι αυτή τη στιγμή λένε όχι.

Ο κ. Ζούπας απέφυγε να απαντήσει τι ψήφισε στο συγκεκριμένο θέμα, εάν και ρωτήθηκε από το thebest.gr και παρέπεμψε σε παλιότερη δήλωσή του για το θέμα.

Η εξαγγελία για την ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα και οι αντιδράσεις - "Μπαϊράκι" από Κομοτηνή

Ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, Θανάσης Ζούπας, είχε δηλώσει στο thebest.gr για την Ίδρυση της σχολής στην Πάτρα:

"Η πρόσβαση στη γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη. Αλίμονο αν είμαστε κατά στην ίδρυση μίας σχολής. Πρόκειται για ένα θετικό βήμα το οποίο όμως πρέπει να προσέξουμε πού οδηγεί.

Όταν σπουδάζεις ιατρική ή αρχιτεκτονική μπορείς να φύγεις στο εξωτερικό. Άλλωστε είναι συχνό φαινόμενο στους νέους. Όταν όμως κάποιος σπουδάζει Νομική δε μπορεί να φύγει εύκολα από την Ελλάδα.

Οι νέοι δικηγόροι μένουν εδώ και αγωνίζονται. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση, πέρα από τα άλλα, να κάνει και μία μελέτη έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που θα βγουν από τη σχολή να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Λέμε «ναι» στην Ίδρυση της Νομικής σχολής αλλά ο αριθμός των δικηγόρων είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Υπάρχει υπερπληθυσμός και όταν ένας άνθρωπος σπουδάζει κάτι με το οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί επαγγελματικά, αυτό είναι πρόβλημα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις