Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Οι φαρμακοβιομηχανίες ευθύνονται για τις ελλείψεις φαρμάκων"

"Οι φαρμακοβιομηχανίες ευθύνονται γ...

Τι λέει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την τακτική συγκεκριμένων εταιρειών να προμηθεύουν με ελάχιστες ποσότητες φάρμακα και τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία και στοιχεία για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά, συζήτησε η Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με την πρόεδρο του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο Ηλία Γιαννόγλου.

«Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο πιεστική και δεν βελτιώνεται. Από την άλλη πλευρά ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες κατά διαστήματα κλείνουν την στρόφιγγα διάθεσης σκευασμάτων και δημιουργούνται συνεχώς ελλείψεις στην αγορά», ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Όπως είπε, τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά είναι σχεδόν όλων των κατηγοριών. Σε κάποιες από αυτές, τα φάρμακα μπορούν να αντικατασταθούν από παρόμοια που υπάρχουν στην αγορά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό. Γεγονός είναι, είπε, ότι σχεδόν ποτέ ο ασφαλισμένος δεν μπορεί με μια επίσκεψη στο φαρμακείο να παραλάβει όλα τα φάρμακα που έχει συνταγογραφήσει ο θεράπων γιατρός και στην ποσότητα που επιθυμεί.

Πέραν όμως της ταλαιπωρίας, συμπλήρωσε ο κ. Θεοδοσιάδης, η καθυστέρηση λήψης της φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να έχει και δυσμενείς συνέπειες για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών. «Τα αποτελέσματα αυτά δεν μπορεί κανείς να τα υπολογίσει, διότι πολλές φορές επιδρούν σωρευτικά σε βάθος χρόνου».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί αγωνιούν καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και η Πολιτεία και ο ΕΟΦ οφείλουν να προστατεύσουν ασθενείς και φαρμακοποιούς. «Ο ΕΟΦ οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την επάρκεια όλων των σκευασμάτων στην ελληνική αγορά και να προστατεύσει με κάθε τρόπο την Δημόσια Υγεία, προς όφελος των ασθενών», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being