Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εντυπωσιακή προσέλευση στο Τίμιο Ξύλο - Ουρά ακόμη και στις 11 το πρωί

Πάτρα: Εντυπωσιακή προσέλευση στο Τίμιο ...

Πήγαν να προσκυνήσουν τον πολύτιμο αυτό θησαυρό και συμπολίτες μας από το Άσυλο Ανιάτων

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά και όλες τις ώρες της ημέρας στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών όπου από την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το απόγευμα έχει μεταφερθεί τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από το ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για ευλογία και για να το προσκυνήσουν οι πιστοί της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών. Βρεθήκαμε στο ναό το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018 λίγο πριν τις 11 που ξεκίνησε η τέλεση του Παρακλητικού Κανόνα προς τον Τίμιο Σταυρό.

Η ουρά του προσκυνήματος έφτανε έως την είσοδο και είδαμε κόσμο όλων των ηλικιών, νέα παιδιά αλλά και πολλούς ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους που θέλησαν με κάθε τρόπο να φτάσουν μπροστά στον πολύτιμο αυτό θησαυρό της Ορθόδοξης πίστεως μας και να προσκυνήσουν. Ακόμη και οι ιερείς του ναού του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου δεν περίμεναν όλη αυτή την τεράστια, εντυπωσιακή προσέλευση. Μάλιστα το βράδυ ενώ το αρχικό πρόγραμμα αναφέρει ότι στις 21.00 θα ολοκληρώνεται το προσκύνημα και θα κλείνει η εκκλησία, εν τούτοις αυτό γίνεται αρκετά αργότερα λόγω της αθρόας προσέλευσης, μετά τις 22.30 το βράδυ.

Το πρωί της Τρίτης 13/3 είχαν έρθει για να προσκυνήσουν και συνοδοί και μέλη του Ασύλου Ανιάτων Πατρών που συνόδευαν συμπολίτες μας που διαμένουν και φιλοξενούνται στο Άσυλο. Ήταν συγκινητική η στιγμή όταν ο π. Δημήτριος του ναού του Αγίου Ανδρέου πήρε στα χέρια του το εικόνισμα με το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού του Ιησού Χριστού και το μετέφερε λίγα μέτρα πιο πέρα, διακόπτοντας για λίγο τη ροή του προσκυνήματος, προκειμένου να το ασπαστούν με σεβασμό και να λάβουν δύναμη και ευλογία οι συνάνθρωποι μας από το Άσυλο Ανιάτων, το πρόσωπο των οποίων στη συνέχεια φωτίστηκε.

Πραγματικά η θέληση του κόσμου να σπεύσει να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο είναι μεγάλη. Ορισμένοι βλέποντας την ουρά αρχικά δυσανασχετούν, ωστόσο στη συνέχεια με σιωπή και σεβασμό στέκονται και περιμένουν να φτάσει η σειρά τους και να έρθουν μέχρι το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί το Τίμιο Ξύλο. Αρκετοί χρειάζεται να περιμένουν μισή και μία ώρα μέχρι να φτάσουν να προσκυνήσουν.

Άνθρωποι με πρόβλημα, υπέργηροι ή γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα, εννοείται πως διευκολύνονται από τους υπεύθυνους και μπορούν να προσκυνήσουν χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αναχώρηση της αντιπροσωπείας με το Τίμιο Ξύλο, με επικεφαλής τον Καλαβρυτινό Μητροπολίτη Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας, κ.κ. Βενέδικτο, μέλος της Αγιοταφιτικής αδελφότητας, θα αναχωρήσει μετά τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 15/3 ενώ η επιστροφή τους στα Ιεροσόλυμα θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, με πτήση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Τέλος να αναφέρουμε πως θεωρείται πολύ σημαντικό ότι εξήλθε και μεταφέρθηκε έστω για λίγες μέρες στην Πάτρα το Τίμιο Ξύλο μιας και όπως πληροφορηθήκαμε, φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του ιερού ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα σε ειδική θέση και δεν τίθεται συνήθως σε προσκύνημα.

Κείμενο - φωτογραφίες: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις