Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς καθαρίστριες από σήμερα ο «Αγιος Ανδρέας» - Εργασιακή ειρήνη στο νοσοκομείο του Ρίου

Χωρίς καθαρίστριες από σήμερα ο «Αγιος Α...
Βγενόπουλος Φάνης

Οι εργαζόμενες ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις από το πρωί

Χωρίς καθαρίστριες θα είναι από το πρωί της Δευτέρας το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας, καθώς οι 40 εργαζόμενες κατεβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ότι με τη νέα προκήρυξη οδηγούνται στην απόλυση. Την ίδια ώρα, πάντως, στο νοσοκομείο του Ρίου, επικρατεί εργασιακή ειρήνη μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι 123 εργαζόμενοι  στην καθαριότητα από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Θεόδωρο Πισιμίση.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του «Αγίου Ανδρέα» οι οποίοι απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις που λήγουν στις 14 Ιουνίου 2018, πριν κλείσουν δηλαδή διετία ώστε να μπορέσουν να εγείρουν αξιώσεις μονιμότητας, θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρα έξω από το κτίριο του ΤΕΠ και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα, ορισμένες από τις εργαζόμενες δηλώνουν αποφασισμένες να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Δύο είναι οι κυριότερες ενστάσεις που έχουν αναφορικά με τα κριτήρια πρόσληψης, τα οποία προβλέπονται στην υπό έκδοση προκήρυξη.

Το πρώτο έχει να κάνει με την προϋπηρεσία, καθώς θεωρούν ότι δεν πριμοδοτείται επαρκώς με αποτέλεσμα να δίνεται προβάδισμα σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το δεύτερο αφορά το γεγονός ότι στην προκήρυξη θα ζητείται οι υποψήφιοι να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980. Ωστόσο, οι περισσότερες είναι απόφοιτες Δημοτικού.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι από την Πέμπτη που πρώτο έφερε στη δημοσιότητα το θέμα το thebest.gr, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το Σύλλογο των μονίμων εργαζομένων του νοσοκομείου, ούτε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ούτε καν, μια ανακοίνωση συμπαράστασης…

Ξεκινούν απεργία οι καθαρίστριες του «Αγ. Ανδρέα» - «Χάνουμε τη δουλειά μας»

Αντιθέτως στο νοσοκομείο του Ρίου επικρατεί εργασιακή ειρήνη. Όπως πληροφορείται το thebest.gr το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου, γενική συνέλευση των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι και αυτοί απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στη συνέλευση παρέστη ο διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Πισιμίσης, ο οποίος διαβεβαίωσε, αφενός τους 123 εργαζόμενους ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη διαδικασία προσλήψεων, αφετέρου ότι στην υπό διαμόρφωση προκήρυξη του νοσοκομείου θα υπάρξουν μέριμνες μοριοδότησης των νυν εργαζομένων, καθώς διαθέτουν πλέον εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις