Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών "έκλεισε" τα 15!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου...

Το γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτι

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου της Πάτρας έγινε 15 χρόνων και το γιορτάζει! Μετά από μία εβδομάδα-γιορτή με ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα γενέθλιά του UP FM, η αυλαία πέφτει την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 22.30, στο Yiaπi – Terazza (πάροδος Δρακοπούλου).

Ο UPFM θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας ερασιτεχνικά επαγγελματικός σταθμός. Όλοι οι παραγωγοί, έχοντας μεράκι, όρεξη και δημιουργικότητα, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Η αγάπη για το ραδιόφωνο είναι η κινητήριος δύναμη και η ομαδικότητα το συστατικό που τον κάνουν ξεχωριστό.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησε να εκπέμπει το 2003. Η ιδέα για την ανάγκη ύπαρξης ραδιοφωνικού σταθμού στο Πανεπιστήμιο είχε τεθεί ένα χρόνο νωρίτερα από φοιτητές και εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Αρχικά δανειζόταν συχνότητα από την ΕΡΑ Πάτρας. Όταν εκείνη έκλεισε συνεργάστηκε για ένα χρόνο με τον «Δυτικό» κι από τον περασμένο Σεπτέμβρη συνέβη αυτό που περίμενε από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του. Κατάφερε να εκπέμψει 24 ώρες το 24 ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα χάρις στην ευγενή χορηγία του Ημέρα fm 90,4.

Για πολλά χρόνια ο σταθμός μας στεγαζόταν στο κτήριο της Πρυτανείας, αλλά κάποιες εσωτερικές αλλαγές στο κτήριο, απαίτησαν την δημιουργία ενός γραφείου στη θέση του στούντιο. Το Πανεπιστήμιο, άμεσα μας προσέφερε έναν χώρο, μεγαλύτερο και μας έδωσε την ελευθερία να σχεδιάσουμε εμείς την δομή και την λειτουργία του νέου μας χώρου. Αυτός ο χώρος είναι η παλιά γραμματεία της Φαρμακευτικής, στα προκατασκευασμένα, πάνω από την πρώτη στάση του λεωφορείου. Πλέον το στούντιο πλησιάζει όλο και περισσότερο τα επαγγελματικά standards, δίνοντάς μας μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην λειτουργία του χώρου! Είναι ένα μέρος ανοιχτό για τους φοιτητές και είναι παράλληλα ιδανικό, για όποιον θέλει να δει πώς λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός.

Το πρόγραμμα και οι θεματικές του σταθμού διακρίνονται από ποικιλία. Δεν γίνεται αναπαραγωγή ενός μουσικού είδους αλλά κάθε εκπομπή έχει το δικό της προσωπικό μουσικό ύφος. Στους 90,4 Ημέρα fm και στο http://upfm.upatras.gr/index.php/listen-live θα ακούσετε από alternative rock, funk, hip hop μέχρι τα λεγόμενα “έντεχνα” ελληνικά κομμάτια. Παράλληλα στην playlist του σταθμού έχουν ενσωματωθεί mixtapes μουσικών παραγωγών και παιδιών που αγαπούν τη μουσική στην προσπάθεια να χτιστεί ένα ιδιαίτερο μουσικό Portal με την βοήθεια και την δημιουργικότητα των συμμετεχόντων και να δοθεί βήμα στη μουσική έκφραση και τη μουσική ποικιλία!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις