Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση για τη «Γλωσσική Χαρτογράφηση της Αχαΐας»

Εκδήλωση για τη «Γλωσσική Χαρτογράφηση της Αχαΐας»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο επιμελητήριο Αχαϊας

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. από τον κύκλο «μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό οργανώνεται εκδήλωση με θέμα "Γλωσσική Χαρτογράφηση της Αχαΐας" με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Α. Ράλλη & συνεργάτες της.

Η γλωσσική ποικιλία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των γλωσσών, μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και ως τέτοια οφείλουμε να την καταγράφουμε και να τη διαφυλάττουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εντάσσεται η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Γλωσσικού Άτλαντα της Γλωσσικής Ποικιλίας της Αχαΐας. Σε αυτόν έχουν αποτυπωθεί γλωσσικά φαινόμενα και λέξεις από τους πέντε δήμους της αχαϊκής επικράτειας και είναι προσβάσιμος στο διαδίκτυο. Η κατασκευή του ακολούθησε διεθνείς προδιαγραφές και είναι προϊόν έρευνας του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας με συντονίστρια την καθηγήτρια Αγγελική Ράλλη. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δραστηριότητα για τα ελληνικά ακαδημαϊκά δεδομένα και ο αχαϊκός γλωσσικός άτλαντας είναι ο δεύτερος, μετά εκείνον της Λέσβου, που υλοποιείται για την ποικιλία της ελληνικής γλώσσας.

Αίθουσα Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), Πάτρα. Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας της «μαγναύρας» http://www.magnavra.weebly.com ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην δ/νση [email protected], ή τηλεφωνικά στο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις