Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΤΟΥ ΦΑΦΟΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ2

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ "ΠΑΡΑΔΕΙ...

Την Τρίτη θα προβληθεί

Ήταν μία κινηματογραφική ταινία με πολύ προσωπική ματιά και ευαισθησία που έλαβε καλές κριτικές και είχε για θέμα της μία παρέα ηρώων με φόντο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Πατρινού καρναβαλιού.

Το συγκεκριμένο κοινωνικό και με δραματικά στοιχεία φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πατρινού κινηματογραφιστή, με σπουδές στη σχολή Σταυράκου αλλά και απόφοιτο της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Φαφούτη, παραγωγής 2011, έχει προγραμματιστεί να προβληθεί την Τρίτη, μετά την Καθαρά Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2018 στην κρατική τηλεόραση και δη στην ΕΡΤ2, στις 21.00, στην ενότητα «νέος ελληνικός κινηματογράφος».

Ο έρωτας και τα ερωτηματικά για το μεγάλο στοίχημα της συντροφικότητας, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο 48χρονος σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης στήνει ένα δυνατό πάρτι χαρακτήρων με τη μουσική του G. Pal να κυριαρχεί και να καθοδηγεί τα συναισθήματά τους. Όπως κάνουν κάθε χρόνο, οι ήρωες της ταινίας φοράνε τις αποκριάτικες μάσκες τους. Πίσω απ’ αυτές μπορούν επιτέλους να είναι αληθινοί και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους έως τα όρια του Παραδείσου ή… της Κόλασης.

Η ταινία που είχε προβληθεί με επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες, και της Πάτρας (στα τότε Ster στη Βέσο Μάρε) συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του 2011 ενώ έχει τιμηθεί με τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012: καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου (Όλια Λαζαρίδου) και καλύτερου ήχου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος.

Σύνθεση μουσικής: G-Pal.

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη.

Παραγωγή: Pan Entertainment A.E., Ελληνικό Κέντρο Kινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Παίζουν οι: Ερρίκος Λίτσης, Όλια Λαζαρίδου, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λίλα Μπακλέση, Μίλτος Νίκας.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Υπόθεση: Η καρναβαλική ομάδα «Lost in Paradise» βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού. Το σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον δικό τους Παράδεισο.

Η Μαριάννα γυρίζει στην Πάτρα από το Λονδίνο αποφασισμένη να ζήσει για πάντα με τον Μιχάλη, ο Νίκος προσπαθεί να εκδηλώσει τον κρυφό πόθο του για το αφεντικό του Σωκράτη, τρέμοντας την ενδεχόμενη απόρριψη, η Ευγενία φοβάται να αντιμετωπίσει την κριτική της κόρης της για τη σχέση της με τον κατά πολύ νεότερό της Αντώνη και ο Ηλίας επιχειρεί με κάθε τρόπο την επανασύνδεση με την πρώην γυναίκα του Βίκυ.

Όλοι μαζί βουτάνε χωρίς ανάσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της Αποκριάς. Χάνονται σους ήχους της τέκνο και της σάμπα και περιτριγυρισμένοι από εξωτικά πουλιά, χρυσές στολές και γκλίτερ περούκες θα διεκδικήσουν το συναισθηματικό Παράδεισό τους.

*Πολλές από τις σκηνές γυρίστηκαν στη διάρκεια των παρελάσεων του Πατρινού καρναβαλιού του τελευταίου σαββατοκύριακου μέσα στο ντελίριο και τον χαμό που επικρατούν εκείνη τη στιγμή και την πολυκοσμία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture