Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρ. Πατούχας: Ο Υπουργός, μεταχειρίσθηκε ψευδή στοιχεία για τη νότια χάραξη της Πατρών-Πύργου

Χρ. Πατούχας: Ο Υπουργός, μεταχειρίσθηκε...

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Πάτρας "Ανυπότακτη Πολιτεία", Χρήστος Πατούχας για την νότια χάραξη της Πατρών-Πύργου η οποία δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Υποδομών αναφέρει τα εξής: "Για το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε συνολική αποτίμηση.

Κυρίως όταν οι προτάσεις, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις, κατατεθούν επίσημα στον Δήμο.

Εν προκειμένω, θα ασχοληθούμε με το θέμα του Αυτοκινητοδρόμου Πατρών Πύργου και το αίτημα της Νότιας χάραξης στο τμήμα Μυντιλόγλι Κάτω Αχαΐα.

Ο κ. Υπουργός Δημοσίων Έργων, δεν επέλεξε καν το Συνέδριο για την απόρριψη του αιτήματος. Το έκανε δύο μέρες μετά το Συνέδριο, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτή του Νομού Ηλείας. Είχαμε προ πολλού υποψιαστεί την απόρριψη του αιτήματος, όταν από τον Σεπτέμβριο του 2016, που μας είχε υποσχεθεί την απάντηση του, ο κ. Υπουργός παρέμενε άφαντος και σιωπηλός. Μαζί του άφαντοι και σιωπηλοί για το θέμα, οι τοπικοί Βουλευτές και λοιποί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, όλοι γνώριζαν την αλήθεια. Δεν είχαν το θάρρος να το ανακοινώσουν στον Πατραϊκό λαό. Μας έχουν συνηθίσει άλλωστε, να συμπεριφέρονται σαν ημέτεροι σε όλα τα δύσκολα. Να αποδέχονται εκ των προτέρων τις αποφάσεις, πριν αυτές ανακοινωθούν.

Ο κ. Υπουργός, μεταχειρίσθηκε ψευδή στοιχεία. Όπως ότι, έκανε μελέτη και βρήκε το κόστος 170 εκατομμύρια, αντί των 90 εκατομμυρίων που κοστίζει η συμβατική λύση. Φυσικά, καμιά μελέτη δεν παρουσίασε, γιατί καμιά μελέτη δεν έγινε. Και γιατί να το κάνει, όταν είχε συμπαραστάτες «θεσμικούς» φορείς και τους τοπικούς κομματάρχες. Δεν τον ενδιαφέρει αν διαμελίζει μια περιοχή 15 χιλιομέτρων. Έφτασε μάλιστα να πει, ότι για την όλη καθυστέρηση φταίει το αίτημα μας!

Εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια! Αυτήν που δεν τολμά ο Υπουργός, η Κυβέρνηση και οι κόλακες τους, να ξεστομίσουν. Τα διόδια και τα συμφέροντα της « Ολυμπίας Οδού», εμπόδισαν το αίτημα και έκλεισαν τα στόματα των αρμοδίων.

Καταλογίζουμε ευθύνη στον Δήμαρχο Πατρέων, γιατί δεν έθεσε το θέμα στην παρέμβαση του στο Συνέδριο. Την ίδια ευθύνη έχουν οι πέντε παρατάξεις, «η συνομοταξία των προθύμων», όπως τους έχουμε αποκαλέσει. Ενώ συναντήθηκαν με τον Υπουργό, δεν του έθεσαν το θέμα. Ούτε καν ο κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Νότια Χάραξη. Προφανώς, από την στοίχιση του και την σιωπή του απέναντι στην Κυβέρνηση, προσδοκά πιο άμεσα και πιο συγκεκριμένα, και πιο προσωπικά, οφέλη.

Το τελικό μας συμπέρασμα, αφορά τους κατοίκους των Νότιων παραλιακών οικισμών της Πάτρας. Χωρίς έμπρακτο αγώνα, κανένα αίτημα δεν κερδίζεται. Όταν μάλιστα τα απέναντι συμφέροντα είναι ισχυρά. Και όταν η πολιτική βούληση είναι ασθενής.

Φυσικά, οι Δήμοι, αν το τολμήσουν, έχουν ακόμα την δυνατότητα της δικαστικής προσφυγής. Θα βρουν την τόλμη και την θέληση;"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις