Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Δ.Σ. των εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα έθεσε τα προβλήματα στον Υπουργό Υγείας

Το Δ.Σ. των εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα έ...

Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, παραβρέθηκε στις διαδικασίες τις σχετικές με την Υγεία, στα πλαίσια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ανταποκρινόμενο στο σχετικό κάλεσμα, όπου δια του Προέδρου του, έθεσε πολλά ζητήματα. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"-Της περαιτέρω ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ του  Νοσοκομείου.

-Της  ΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ απόκτησης ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ.

-Της  δρομολόγησης της αντικατάστασης του ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ μας.

-Του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του Νοσοκομείου και τις μεγάλες σχετικές καθυστερήσεις.

-Της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΣ, όπου  ακόμη μια φορά ζήτησε  την ΑΥΞΗΣΗ του προϋπολογισμού μας κατά 40% τουλάχιστον.

-Της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΜΑΣ, όπου ακόμη μια φορά ζήτησε ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, καταθέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένα σχετικά στοιχεία για την επικρατούσα κατάσταση του Νοσοκομείου μας.

-Της  μονιμοποίησης όλων των με ελαστικές σχέσεις εργασίας Εργαζόμενων που για το Νοσοκομείο μας φθάνουν τους 117 συνολικά, έναντι των 14.200 πανελλαδικά.

-Της ανάπτυξης και λειτουργίας της Νευροχειρουργικής Κλινικής.

-Της μη περικοπής του Ανθυγιεινού επιδόματος και την επέκτασή του σε κλάδους που δεν  το  παίρνουν, όπως τους φυσιοθεραπευτές κλπ.

-Καθώς επίσης και τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας που είναι εγκαταλελειμμένα Κτιριακά, χωρίς Προσωπικό, χωρίς Ιατρούς και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, που δυστυχώς κινήθηκε στα πλαίσια της κυβερνητικής φιέστας, όπως το είχαμε προβλέψει, ήταν γενικές και αόριστες, χωρίς ουσιαστικές λύσεις. Ακόμη και στην ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ μας, όπου βάσει των πρόσφατων δηλώσεων αποδοχής εκ μέρους του Υπουργείου και της 6ης Υ.Πε, περιμέναμε την επίσημη εξαγγελία της, δυστυχώς δεν ήταν σε θετική κατεύθυνση, δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση.

Τα προαναφερόμενα ζητήματα κατατέθηκαν και στον  Αν. Υπουργό Υγείας τον Κον Πολάκη, που στα πλαίσια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, επισκέφθηκε την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, το Νοσοκομείο μας, παρουσία ελαχίστων Συναδέλφων και Ιατρών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης, στην σχετική συγκέντρωση που αυτή διοργάνωσε, πρωτίστως για ακροατήριο του Υπουργού και όχι για να εκτεθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν,  από τον Αν. Υπουργό Υγείας, στα πλαίσια της φιέστας που επεδίωξε να κάνει και αυτός, είναι η ΑΠΟΔΟΧΗ του αιτήματός μας για την ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Νοσοκομείου, όπου τελικά ανακοίνωσε την δρομολόγηση της σχετικής  μελέτης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σ΄ αυτήν την διαδικασία, όπου δυστυχώς δεν είδαμε καμία εισήγηση από κανέναν άλλον, ούτε από  την πλευρά του Διοικητή και κατ΄ επέκταση του Δ.Σ του Νοσοκομείου όπως το είχαμε θέσει, είχαμε την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Πολάκη και του Προέδρου του Σωματείου μας, ο οποίος αμφισβήτησε πολλά από τα λεγόμενα του Υπουργού και δυστυχώς την  ΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του Διοικητή ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, όπου έδειξε όλη του την εμπάθεια και την μικροπρέπειά του, το πόσο είναι κατώτερος των περιστάσεων για την θέση του Διοικητή ενός τέτοιου Νοσοκομείου, μια ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που σαφώς δεν θα περάσει απαρατήρητη."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις