Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μουσική, τραγούδια και χορός από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Πάτρας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μουσική, τραγούδια και χορός από τους μα...

Έγινε με τον Λαογραφικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»

Το 6ο Γυμνάσιο Πάτρας, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές/τριες του στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, που αφορά παραδόσεις ή ζωντανές εκφράσεις που έχουν κληροδοτηθεί από τους προγενέστερους, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, δράσεις πολιτισμού με έμφαση στην μουσική, τους χορούς, τα τραγούδια, και τα έθιμα του παραδοσιακού πολιτισμού. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα στοιχεία της άυλης πολιτιστικής τους κληρονομιάς και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διατήρησή τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η παράδοση  συμπορεύεται  με τον πολιτισμό και ο πολιτισμός με τον εθελοντισμό. Ως εκ τούτου,  οι Σύλλογοι που διατηρούν αλλά και προωθούν την παράδοση μας, παρέχουν εθελοντικό έργο και προωθούν τις αρχές του εθελοντισμού. Κανείς δεν υποχρεώνεται για κάτι, αλλά όλοι μαζί παρέχουν έργο θαυμαστό, προάγουν τα ήθη και έθιμα, συμβάλουν στο να μην χαθεί η ιστορική συνείδηση – ταυτότητα, δυναμώνουν τους δεσμούς φιλίας και  ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Μ΄αυτό το πνεύμα του εθελοντισμού και της μεταλαμπάδευσης της παράδοσης της παλαιότερης στην καινούρια γενιά, το 6ο Γυμνάσιο Πάτρας συνεργάστηκε με τον Λαογραφικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ  με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Ομίλου μαζί με την Πρόεδρο του, Αλεξάνδρα Γιολδάση, τον χοροδιδάσκαλο τους, Σπύρο Νεραιδιώτη επισκέφθηκαν εθελοντικά το σχολείο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, δίδαξαν και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου το ηπειρώτικο γαϊτανάκι και παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να φορέσουν τις παραδοσιακές στολές και να συνειδητοποιήσουν ότι η παράδοση εξελίσσεται μέσα από τη ουσιαστική συμμετοχή μας σ΄αυτή. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς και ο συντονιστής του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» για την Αχαΐα, Γιάννης Βλάχος.

Το δώρο του Λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέκα» προς το 6ο Γυμνάσιο ήταν το γαϊτανάκι του με την ευχή τα παιδιά να το χαρούν και το χρησιμοποιήσουν στις εκδηλώσεις και τα προγράμματά τους γιατί τελικά ένας τόπος έχει μέλλον, όταν γνωρίζει και διαφυλάσσει πτυχές του παρελθόντος του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις