Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ξυπνούν από τα χαράματα για να μάθουν γράμματα

Ηλεία: Ξυπνούν από τα χαράματα για να μά...

Στο Λάλα, γιατί δεν υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει στην Ηλεία με τη μεταφορά των μαθητών από την Πέρσαινα. Από πέρσι, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πέρσαινας, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μαθητών για να λειτουργήσει, οι μαθητές εγγράφηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα.

Ωστόσο, αν και «εξασφαλίστηκε» ο τρόπος μετακίνησής τους, τελικά δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για τη μεταφορά μαθητών. Τα παιδιά, ξυπνούν από τις 6:00 το πρωί, να μπαίνουν στο λεωφορείο της γραμμής, να φτάνουν στο Λάλα στις 7:40.

Το ίδιο κάνουν και το μεσημέρι, περιμένοντας να μπουν στο λεωφορεία της γραμμής στη 1:45 για να καταλήξουν στα σπίτια τους στις 3:00 το μεσημέρι.

Αν και το σχολείο πρέπει να ανοίξει στις 8:00 το πρωί, τόσο ο Διευθυντής όσο και οι εκπαιδευτικοί, ουσιαστικά με δική τους ευθύνη, ανοίγουν το σχολείο νωρίτερα, ώστε να μη μένουν τα παιδιά απροστάτευτα στο δρόμο, μέσα  στη βροχή και το κρύο.

Το ίδιο κάνει και η Σχολική Τροχονόμος που κάθε πρωί στις 7:30 είναι στη θέση της.

Οι γονείς, από πέρσι αλλά και φέτος, έχουν ζητήσει από τους αρμόδιους να φροντίσουν να γίνεται η μεταφορά των μικρών μαθητών με ταξί, όπως γίνεται και για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Μέχρι σήμερα, το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί, κι έτσι, οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα δικά τους αυτοκίνητα. Κάποιες φορές, η  μια οικογένεια εξυπηρετεί την άλλη, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που, κάποιοι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι και δεν τα πηγαίνουν στο σχολείο.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε γνώστης του προβλήματος και εξήγησε πως, σήμερα κιόλας – με δεδομένο ότι από τον διαγωνισμό που «τρέχει» έχουν αναδειχθεί οι προσωρινοί μειοδότες – θα υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και σε επόμενη φάση με το ΚΤΕΛ, για την εξέταση τέτοιων ζητημάτων.

Σημείωσε μάλιστα πως, ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί την Π.Ε Ηλείας – όχι μόνο για την Πέρσαινα, αλλά και για άλλες περιοχές της Ηλείας – είναι ο χρόνος παραλαβής και επανόδου των παιδιών στα σπίτια τους.


patrisnews

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ιδιώτη η μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πετσάκων στα Καλάβρυτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις