Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δυναμική παρουσία του Πανεπιστήμιου στους εορτασμούς για τα «30 χρόνια του Προγράμματος Erasmus

Πάτρα: Δυναμική παρουσία του Πανεπιστήμι...

Γενικότερη συμμετοχή ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Δυναμική ήταν η παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών στους επετειακούς εορτασμούς για τα «30 χρόνια του Προγράμματος Erasmus», αλλά και η ευρύτερη συμμετοχή του στο διαρκώς αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα:

Δύο Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές στην πανηγυρική εκδήλωση της ΕΜ/ΙΚΥ, που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σύνολο 11 ομιλητών που εκπροσωπούσαν όλες δράσεις του Προγράμματος και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: ο κ. Αθ. Τριανταφύλλου (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών) και ο κ. Ν. Παλληκαράκης (Τμ. Ιατρικής), οι οποίοι παρουσίασαν το Erasmus+ Joint Master Degree στην Αντισεισμική Μηχανική ο πρώτος, και τη μακρόχρονη εμπειρία του στα θέματα της κινητικότητας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Socrates, LLP, Erasmus) ο δεύτερος. Περισσότερα εδώ.

Ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Ν. Καραμάνος, συμμετείχε ως εθνικός εκπρόσωπος μετά από πρόταση της ΕΜ/ΙΚΥ, στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες στις 30/11/2017, σηματοδοτώντας την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων: https://app.wetipp.com/erasmusplusgeneration/wall/.

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου κλήθηκε να παρουσιάσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης Erasmus+ στην ετήσια κεντρική τεχνική ημερίδα που διοργανώνει η ΕΜ/ΙΚΥ, ως καλή πρακτική, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το εν λόγω Τμήμα τα τελευταία τρία χρόνια (https://erasmus.upatras.gr/credits). Η ψηφιακή αυτή πραγματικότητα διαμόρφωσε έναν νέο τρόπο διαχείρισης των δράσεων του Erasmus+, συνδέοντας συμμετέχοντες, υπηρεσίες και Τμήματα, μειώνοντας ευέλικτα τον χρόνο, και αυξάνοντας τη συμμετοχή και τη διαφάνεια. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 6/10/2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για 2η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Erasmus+ / Κλασική Κινητικότητα (ΚΑ 103) παρουσίασε 100% απορρόφηση των κονδυλίων του, ενώ την τελευταία εξαετία παρουσιάζει σταδιακή αύξηση στην εξερχόμενη κινητικότητα η οποία, παρά τη δυσκολία χρηματοδότησης που παρουσιάστηκε κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, άγγιξε το ποσοστό 71%.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε, την Επιτροπή Erasmus+ που λειτουργεί υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών & Διεθνών Θεμάτων, καθώς και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την υποστήριξη των δράσεων διεθνοποίησης του Ιδρύματός μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις