Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Καθολικό Ναό - Κερδίζει τις εντυπώσεις η Φάτνη - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Απόψε η Χριστουγεννιάτικη συναυλί...

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Το διαχρονικό μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρεθούν απόψε στις 20.30 στον Ναό του Αγ. Ανδρέα της Καθολικής Εκκλησίας, που βρίσκεται επί της οδού Μαιζώνος, ακούγοντας  τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ναού Αγίου Ανδρέα, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στον Ιερό έχει ετοιμαστεί μία πρωτότυπη «Φάτνη», η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

Δύο λόγια για την φετινή φάτνη από την Καθολική Κοινότητα:

«Η φετινή μας φάτνη έχει ένα έντονα αλληγορικό νόημα, έναν πνευματικό συμβολισμό: δεν αναπαριστά τη γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ, όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά καταδεικνύει τον ερχομό τού χριστουγεννιάτικου μηνύματος στη σύγχρονη πόλη των Πατρών, στο 2017.

Είναι το ίδιο μήνυμα που πρώτος έφερε ο Απόστολος Ανδρέας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια πριν, και το οποίο θυμόμαστε εντονότερα κάθε χρόνο, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Η Αγία Οικογένεια - ο Ιωσήφ, η Μαρία και ο νεογέννητος Ιησούς - είναι οι φορείς του μηνύματος της Γέννησης και καταπλέουν στο λιμάνι της πόλης μας μέσα σ’ ένα καραβάκι. Το καραβάκι συνδέεται παραδοσιακά τόσο με τη χώρα μας, όσο και με την πόλη των Πατρών.

Οι Πατρινοί καταφθάνουν να τους υποδεχθούν, να αφήσουν δηλαδή το χριστουγεννιάτικο μήνυμα να πλημμυρίσει την καρδιά τους.

Αλήθεια, τι νόημα έχει να εορτάζουμε σήμερα τη γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ, δύο χιλιάδες χρόνια πριν, εάν οι άνθρωποι της εποχής μας, αλλά και κάθε εποχής, δεν αφήνουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα να μπει στην καρδιά τους;

Όπως θυμόμαστε, ο Ιωσήφ έψαχνε απεγνωσμένα να βρει δωμάτιο σε κάποιο πανδοχείο, γιατί η σύζυγός του Μαρία θα γεννούσε από στιγμή σε στιγμή. Πουθενά, όμως, δεν υπήρχε χώρος για να γεννηθεί ο Ιησούς, γιατί όλοι οι τόποι ήταν γεμάτοι.

Εκείνο το βράδυ στη Βηθλεέμ, μόνο η φτωχική φάτνη είπε «ναι», την ώρα που όλα τα άλλα μέρη έλεγαν «όχι». Και ο Χριστός, που είναι ταπεινός, δεν περιφρόνησε τη φάτνη αλλά μπήκε μέσα της για να γεννηθεί.

Την ίδια ερώτηση απευθύνει ο Ιησούς και σ’ εμάς, στο 2017: «έχεις για μένα λίγο χώρο στην καρδιά σου να μπω;» Πολύ συχνά θέλουμε να πούμε το «ναι», οι υποχρεώσεις όμως της ζωής (επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες) μας έχουν κάνει να τρέχουμε τόσο πολύ, ώστε πάνω στη βιασύνη μας δυστυχώς ξεχνάμε ν’ αφήνουμε λίγο χώρο στην καρδιά μας, να δίνουμε λίγο χρόνο απ’ τη ζωή μας στον Ιησού.

Έτσι, όταν έρχεται και χτυπάει την πόρτα μας, είμαστε γεμάτοι και τον διώχνουμε, όπως ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.

Η φετινή φάτνη, λοιπόν, αναδεικνύει την αναστροφή του σύγχρονου ανθρώπου ενάντια σ’αυτή την τάση. Ίσως μέσα  στις φιγούρες του σκηνικού ν’ αναγνωρίσετε τον εαυτό σας. Ίσως ήρθε η ώρα ν’ αφήσουμε επιτέλους τον Ιησού να μπει στην καρδιά μας, να κάνουμε αυτό το βήμα που από καιρό θέλαμε, αλλά πάντοτε το αναβάλλαμε. Έφθασε πλέον η ώρα.

Καλά Χριστούγεννα!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις