Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρίο-Αντίρριο: Τα φέρυ μποτ "τα καταφέρνουν" - Μέγιστο δέλεαρ για τους επιβάτες, η τιμή - ΒΙΝΤΕΟ

 Ρίο-Αντίρριο: Τα φέρυ μποτ "τα κατ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Με το κόστος της διέλευσης της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου να παραμένει στα 13,20 για κάθε διέλευση, πολλοί είναι οι πολίτες που προτιμούν τα φέρυ μποτ της πορθμειακής γραμμής. Η βιωσιμότητά τους παραμένει σε καλά επίπεδα, αν και οι σταθεροί πελάτες των φέρυ είναι οι ξένοι και τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο πλοίαρχος Δημήτρης Σφαέλος μίλησε στο thebest.gr για τα δρομολόγια και τη βιωσιμότητα της γραμμής δηλώνοντας αισιόδοξος, δεδομένης της μεγάλης τιμολογιακής διαφοράς από τη γέφυρα και των πυκνών δρομολογίων που ανα μισή ώρα γίνονται στην ποσθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου. Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Σφαέλος, οι ταξιδιώτες το βλέπουν σαν μια χαλαρωτική ανάπαυλα από την οδήγηση σε Ιονία ή/και Ολυμπία Οδό και ταυτόχρονα κάνουν οικονομία.

Το κόστος διέλευσης σήμερα από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου για ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανέρχερται στα 13,20 ευρώ, ανά διέλευση. Το κόστος μέσω φερυ  είναι στα 6,5 ευρώ δηλαδή τα μισά χρήματα.

Οι καπετάνιοι βλέπουν την κίνηση να αυξομειώνεται από το καλοκαίρι στον χειμώνα, ενώ η μείωση του αριθμού των διαθέσιμων πλοίων έχει μεταφραστεί εκ των πραγμάτων σε περισσότερα έσοδα ανα φέρυ.

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν την πορθμειακή γραμμή γνωρίζουν καλά γιατί το κάνουν. Τα δρομολόγια ανα μισάωρο και ο χρόνος των 15 λεπτών που χρειάζεται το φέρυ μπόουτ για να φθάσει απο Ρίο Αντίρριο και αντίστροφα, δεν αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν να περιμένουν και χρησιμοποιούν τη γέφυρα. Πάντως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι διελεύσεις από την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης μειώθηκαν κατά 35% στο διάστημα 2009-2013 ενώ και μέσα στο 2014 εκτιμάται ότι αυτή η πτωτική τάση συνεχίστηκε καταγράφοντας περαιτέρω μικρή πτώση. Ολα αυτά, την ώρα που τα φέρρυ μποτ κινούνται σχεδόν πάντα γεμάτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις