Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Παναχαϊκή : Τα πρώτα συμπεράσματα

Παναχαϊκή : Τα πρώτα συμπεράσματα

Του δικηγόρου Κώστα Σταμπολίτη

Μετά από δύο (2) περίπου μήνες στο πρωτάθλημα της  football leaque, είναι εμφανή τα πρώτα συμπεράσματα. Περιληπτικά – για να μην γίνω κουραστικός – αναφέρομαι στα εξής  :

.- Η Παναχαϊκή Συμμαχία (και η Διοίκηση της ΠΑΕ, ο Τεχνικός Διευθυντής, ο Γενικός Αρχηγός και τα λοιπά στελέχη) σέβονται (και το δείχνουν στην πράξη) την ιστορία της ομάδας, τον κόσμο,  το προπονητικό team, τους ποδοσφαιριστές, τους αντιπάλους και τον γενικότερο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, κρατώντας, πάντα, χαμηλούς τόνους και αξιοπρεπή συμπεριφορά.

.- Οι σχέσεις της ΠΑΕ με την ερασιτεχνική είναι πολύ καλές και απασχολούν τον κόσμο μόνο θετικά και δημιουργικά.

.- Συνεχίζεται η προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεων της ΠΑΕ με την υπόλοιπη αθλητική Πάτρα (αλλά και με την Πατραϊκή κοινωνία γενικότερα).

.- Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η πόλη φαίνεται ότι μπορεί  να εκφράζεται  μέσα και από την εικόνα και την πορεία της Παναχαϊκής.

.- Ξεκίνησαν βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, οι οποίες συνεχίζονται.

.- Οργανώνονται οι ομάδες νέων και οι ακαδημίες.

.- Οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι, δεν υπάρχουν εγωισμοί, αποδέχονται το rotation του προπονητή (ο οποίος, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να τους έχει όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα και καλή ψυχολογία), τα δίνουν όλα στα παιχνίδια, λειτουργούν πειθαρχημένα, σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες (αποδεχόμενοι, χωρίς διαμαρτυρίες και χωρίς βεντετισμούς, ότι δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί και ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα).

.- Αγωνιστικά, μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλες εξάρσεις ή φανταιζί απόδοση, υπάρχει όμως μεγάλη προσπάθεια, συνεχές τρέξιμο και πίεση, ποδοσφαιρικό φιλότιμο, αυταπάρνηση, απαίτηση για καλό αποτέλεσμα, συνεχής βελτίωση αλλά  και  πολύ καλά – μέχρι σήμερα - αποτελέσματα.

.- Ο κόσμος, σιγά – σιγά, ανταποκρίνεται,  επιστρέφει στο γήπεδο και στηρίζει.

.- Στα όποια μέχρι στιγμής άτυχα αποτελέσματα δεν υπήρξε γκρίνια αλλά ψύχραιμη αντιμετώπιση.

.- Οι οργανωμένοι έχουν την καλύτερη και πιο χρήσιμη  για την ομάδα συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια (μακριά από ακρότητες, με πολύ σημαντική στήριξη στους ποδοσφαιριστές αλλά και γενικά στην προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας).

.- Η ποδοσφαιρική Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, άρχισε να ασχολείται και πάλι (ιδιαίτερα θετικά, μάλιστα), με την Παναχαϊκή, δείχνοντας έμφαση εκτός από το αγωνιστικό και στο διοικητικό – οργανωτικό κομμάτι (“κάντο, όπως η Παναχαϊκή’’ κ.λπ.).

Αυτό που σαφώς προκύπτει από τα προαναφερόμενα, είναι το εξής σημαντικό : Ότι, σιγά – σιγά, με υπομονή και μεγάλη προσπάθεια, μπαίνουν οι βάσεις στις οποίες θα στηριχθεί το νέο οικοδόμημα της Παναχαϊκής, το οποίο, αν όλοι προσέξουμε, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό οργανισμό, σημαντικό στοιχείο για την πόλη. Νομίζω, ότι το πρώτο ζητούμενο είναι αυτό. Παρακολουθώ την Παναχαϊκή πενήντα (50) περίπου χρόνια και μπορώ να πω – χωρίς διάθεση κολακείας κανενός άλλωστε δεν γνωρίζω κάποιον από τους παραπάνω προσωπικά – ότι πρώτη φορά υπάρχουν τόσες πολλές μαζί θετικές προϋποθέσεις για κάτι σημαντικό και μάλιστα σε υγιή βάση (και η ομάδα είναι σε Πατρινά χέρια). Όμως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ούτε οι καιροί εύκολοι. Για να εξελιχθεί το όλο θέμα σε κάτι σημαντικό, θα πρέπει η ανάπτυξη να είναι ανάλογη σε όλους τους τομείς. Και διοικητικά – οργανωτικά και οικονομικά (είναι στην αρχή ακόμη τα πράγματα) και αγωνιστικά (οι κινήσεις που θα γίνονται από εδώ και πέρα – μεταγραφές κ.λπ. - θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές) και από πλευράς στήριξης του κόσμου (το πιο σημαντικό από όλα).

Ας μην αγχωνόμασθε με τον πρωταθλητισμό. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν σημαντικά πράγματα και σε αυτό θα πρέπει να σταθούμε και αυτό να στηρίξουμε και να βελτιώσουμε (ο καθένας από εμάς από την πλευρά του). Σε όλους μας αρέσει να κερδίζει η ομάδα και να ανέβει στην super leaque. Όμως, στην παρούσα φάση, αυτό δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Μακάρι να έρθει το καλύτερο, αλλά ας μην το εκβιάζουμε. Ας έλθει, αν μας προκύψει. Δεν χρειάζονται βιασύνη, άγχος, πίεση και σπασμωδικές κινήσεις. Το ποδόσφαιρο έχει και δύσκολες στιγμές, κάποια στιγμή θα έλθουν και αυτές και πρέπει κανείς να τις διαχειρίζεται σωστά. Ας έχουμε υπομονή. Ας χαιρόμασθε αυτό που δημιουργείται, με υγεία και προοπτική και ο καθένας από εμάς ας βοηθά να γίνεται συνεχώς καλύτερο. Ναι μεν, πρέπει, συνεχώς, να τοποθετούμε τον πήχυ ψηλότερα (για την Παναχαϊκή οι απαιτήσεις θα πρέπει, πάντα, να είναι υψηλές), αλλά να μην ξεφύγει το θέμα από το μέχρι σήμερα – υγιές – συνολικό πιο πάνω πλαίσιο. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν τα πράγματα στο πρόσφατο παρελθόν και γιατί φθάσαμε εκεί. Μέσα στις πολλές δυσκολίες των καιρών, ας υπάρχει μια υγιής Παναχαϊκή. Το χρειαζόμασθε.

Καλή επιτυχία, στην συνέχεια, σε όλα τα παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις