Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επανέρχονται στο θέμα του φράγματος του Πείρου οι Δήμαρχοι

Επανέρχονται στο θέμα του φράγματος του ...

Κοινή θέση η διαχείριση του φράγματος από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό

Με επιστολή τους στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, καθώς και οι Πρόεδροι των ΔΕΥΑ Πάτρας, Ανδρέας Παπανικήτας και Δυμαίων Χρήστος Σκάγιας, επανέρχονται στο θέμα του φράγματος Πείρου – Παράπειρου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε για να εκφράσουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας, για την τύχη ενός μεγάλου και ζωτικής για την περιοχή μας έργου, όπως είναι το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις του φράγματος, παρουσία πρώην στελέχους του Υπουργείου και επιβλέποντος του έργου, διαπιστώθηκε ότι από το 2014 μέχρι σήμερα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος των εργασιών που απατούνται για την ολοκλήρωσή του και κανένας προγραμματισμός για τις υπολειπόμενες εργασίες. Εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ αφήνονται στη φθορά του χρόνου και της ακινησίας.

Η κοινή θέση των φορέων της περιοχής για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος, αναπτύχθηκε από τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και τους προέδρους των ΔΕΥΑ Πάτρας και Δυμαίων, σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε, που πραγματοποιήθηκε την 19-7-2016 και σε ανάλογες επιστολές προς εσάς και τον κ. Δέδε, που απέστελλε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου και οι παραπάνω φορείς.

Κοινή θέση παραμένει ότι η δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την κατασκευή έργων δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού, για τα λαϊκά στρώματα των πόλεων και τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια φθηνό και υγιεινό για όλους.

Η διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Κύριε Υπουργέ

Σε κάθε περίπτωση οφείλει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τον Φορέα Διαχείρισης  και ειδικότερα στη πρόταση που έχει κατατεθεί εκ μέρους των Δήμων η οποία αναφέρεται στην αναγκαιότητα  διαχείρισης του έργου από Κρατικό Φορέα.

Η Κυβέρνηση οφείλει επίσης να επισπεύσει τη διαδικασία αποπεράτωσης  του έργου, καθώς είναι μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η μέχρι σήμερα στάση της δημιουργεί ανησυχία για το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου και σοβαρό προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της. Η μη άμεση ολοκλήρωση δυστυχώς καθυστερεί και τη χρηματοδότηση της Β΄ φάσης, που αφορά στην υδροδότηση των Δ.Ε. και οικισμών και των τριών Δήμων.

Με βάση τα παραπάνω  παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις