Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραιτήθηκε η πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΠΓΝ Πατρών μετά τις αποκαλύψεις για το «χέρι» στο ταμείο

Παραιτήθηκε η πρόεδρος των Εργαζομένων σ...

Μπαίνουν ορκωτοί λογιστές

Σε παραίτηση οδηγήθηκε τελικά η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του thebest.gr για την ατασθαλία που είχε παρατηρηθεί στο ταμείο του κυλικείου του Σωματείου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, η κυρία Μίχου φέρεται να αναγνώρισε το λάθος της και μετά τις πιέσεις των υπολοίπων παρατάξεων θα υπέβαλε την παραίτησή της.

Όπως είχαμε γράψει εδώ και περίπου 15 ημέρες είχε αποκαλυφθεί ότι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου έπαιρνε χρήματα από το ταμείο του κυλικείου ουσιαστικά για προσωπικού λόγους κάτι που κατήγγειλε η υπάλληλος στον ίδιο τον Διοικητή του ΠΠΝΠ. Νωρίτερα, από τις 9 Αυγούστου είχε υπάρξει εξώδικο της υπαλλήλου το οποίο είχε λάβει γνώση η πρόεδρος χωρίς όμως να έχει ενημερώσει τις υπόλοιπες παρατάξεις και χωρίς να έχει λάβει μέτρα.

Έτσι φθάσαμε στην σημερινή Γενική Συνέλευση στο οποίο η κυρία Μίχου, η οποία κατά την προηγούμενη Διοίκηση (δηλαδή επί Χαράλαμπου Μπονάνου) είχε τοποθετηθεί διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, να εξωθηθεί σε παραίτηση. Μάλιστα τα μέλη της παράταξης ΑΡΜΑ-Νοσηλευτική Κίνηση, ζήτησαν να μπουν ορκωτοί λογιστές το κυλικείο των εργαζομένων και να διεξάγουν οικονομικό έλεγχο από την ίδρυσή του (τέλη της δεκαετία του ΄90) μέχρι και σήμερα.

Και τούτο διότι ουδέποτε υπήρξε έλεγχος και υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr το μέλος του Δ.Σ. και της Παράταξης ΑΡΜΑ-Νοσηλευτική Κίνηση, Αγγελική Δημοπούλου:

«Στόχος μας είναι να υπάρξει κάθαρση και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει κουκούλωμα. Για τους λόγους αυτούς ζητήματα να μπουν οι ορκωτοί λογιστές και να μην διεξαχθούν εκλογές, πριν να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους». Αυτή τη θέση, της αναβολής δηλαδή των εκλογών μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος, στήριξε η παράταξη και κατά την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Πρόταση που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Θυμίζουμε τέλος ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση ο οποίος είχε πάρει περίπου 8.000 ευρώ από το ταμείο, έχει ήδη παραιτηθεί, επιστρέφοντας, κατόπιν εορτής και μετά τις αποκαλύψεις, τα χρήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις