Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Νοσοκομείο του Ρίου

To πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Νοσοκομείο του Ρίου

Καταγγελία για τραυματισμό τυφλού άνδρα


Στο προσκήνιο επανέρχεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με αφορμή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία, τυφλός άνδρας από το Αγρίνιο τραυματίστηκε στο πρόσωπο από την επίθεση αδέσποτων, την ώρα που πήγαινε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για επισκεπτήριο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Θεόδωρος Πισιμίσης δηλώνει στο thebest.gr ότι η καταγγελία περιήλθε σε γνώση του από τον Τύπο και αναφέρει πως όταν ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή βρήκε αγέλες 60 και 70 αδέσποτων, τα οποία στο παρελθόν είχαν  κυνηγήσει πολίτες είχαν ρίξει κάτω κόσμο και μάλιστα κάποιοι είχαν κάνει και χειρουργείo. Τονίζει ότι έχει προχωρήσει σε κάποιες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εξηγεί ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να  κλείσει τα αδέσποτα σε περιφραγμένο χώρο και μια άλλη λύση θα ήταν να τα στειρώσει ο Δήμος. «Όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί ναι μεν δεν θα αναπαράγονται αλλά θα εξακολουθούν να υπάρχουν».

Αυτό που έχει γίνει είναι η τοποθέτηση πλέγματος στη μπάρα της κεντρικής εισόδου ώστε να μην περνούν από κάτω, ενώ υπάρχει βρύση στην πλευρά που βρίσκεται το ΕΚΑΒ και τροφές ώστε να «κατευθύνονται» σε εκείνη την περιοχή. Αναφέρει δε, πως υπάρχει μπάρα και φύλακας την ώρα του επισκεπτηρίου στην αριστερή πλευρά του νοσοκομείου προς τα πάρκινγκ των επισκεπτών, την οποία ωστόσο ξήλωσε προ ημερών οδηγός που έπεσε πάνω.

«Από τα 70 σκυλιά έχουν μείνει καμιά δεκαριά το πολύ και έχουν γίνει συνειδητές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τόσα χρόνια οι προηγούμενοι διοικητές τι είχαν κάνει; Εγώ θα την πληρώσω;»

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη διογκώθηκε από τη στιγμή που έκλεισε ο Σταθμός Μέριμνας των Ζώων και έκτοτε δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις