Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ζαχαρίας, η Αλέξα και η Αλεξάνδρα "συγκατοικούν" στην Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης του ΤΕΙ

Ο Ζαχαρίας, η Αλέξα και η Αλεξάνδρα &quo...

Ένας πρωτοποριακός χώρος από το εργαστήρι Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών

Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δράσεων, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών (http://esda-lab.cied.teiwest.gr) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει έναν πρωτοποριακό χώρο στον οποίο έχουν εγκατασταθεί, δοκιμάζονται και επιδεικνύονται στο κοινό οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την υποστήριξη και την αυτόνομη διαβίωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Πρόκειται Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης (http://aalhouse.esda-lab.cied.teiwest.gr), στην οποία «διαμένουν» ο Ζαχαρίας (ένα οικιακό ρομπότ χαμηλού κόστους), η Αλέξα (το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας Amazon) και η Αλεξάνδρα (ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού λογισμικού βασισμένο στην τεχνολογία της εταιρίας Google).

Δυτική Ελλαδα:Το σπίτι που βγήκε από το...μέλλον!- Ρομπότ που παρακολουθεί τον ένοικο και "ενημερώνει" τους γιατρούς κι "έξυπνα" έπιπλα σε ρόλο... Κλουζώ!ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Συνομιλώντας με την Αλεξάνδρα στα ελληνικά, ο επισκέπτης μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία της αλλά και το ότι εκτός από την Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, η Αλεξάνδρα διαθέτει και «εξοχικό» στη Ναύπακτο !

Πρόκειται για τη δεύτερη Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών και βρίσκεται στην Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου.

Πάτρα: Ο Ρομποτικός βοηθός των ηλικιωμένων λέγεται... Ζαχαρίας - Τους υποστηρίζει και τους παρακολουθεί ιατρικά! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος, το οποίο είναι μοναδικό τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι να δημιουργηθεί στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ένας δια-ιδρυματικός χώρος στον οποίο θα είναι εγκαταστημένες και επιδείξιμες οι καινοτόμες ερευνητικές δράσεις του ιδρύματος. Παράλληλα, η Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης χρησιμοποιείται και ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του ιδρύματος στις νέες τεχνολογίες.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει σημαντική υποστήριξη, μέσω χορηγιών, από Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εταιρίες οι οποίες έχουν διαθέσει μεγάλο μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει εγκατασταθεί. Μεταξύ αυτών, οι εταιρίες FG Europe και Fujitsu του Ομίλου Φειδάκη, οι οποίες έχουν δωρίσει τέσσερα κλιματιστικά τεχνολογίας KNX τα οποία έχουν εγκατασταθεί, ελέγχονται και προσαρμόζονται στο προφίλ του ενοίκου μέσω προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης.

Σημαντική είναι επίσης η προσφορά σε εξοπλισμό των εταιριών Cisco, Dialog, FAST, WGW – Water Gas Waste, e-dreams, embedded systems, ABB και Siemens, καθώς και των τοπικών εταιριών Μπίκος, Σαράντης και Ζαριφόπουλος.

*Το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών ευχαριστεί θερμά όσους έχουν στηρίξει έμπρακτα τις ερευνητικές δράσεις του, και ιδιαίτερα τις διοικήσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης της Ναυπάκτου που έχουν σταθεί και στέκονται αρωγοί στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις