Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα Καλάβρυτα ξεκινούν τη διάθεση φρέσκου Αγελαδινού γάλακτος εξαιρετικής ποιότητας

Τα Καλάβρυτα ξεκινούν τη διάθεση φρέσκου...

Στην αγορά των Αθηνών και της Αχαΐας, σε πρώτη φάση

Τα Καλάβρυτα επιχειρούν να μπουν δυναμικά στην αγορά του φρέσκου Γάλακτος.  Όλα είναι έτοιμα, από τις συμφωνίες μέχρι την συσκευασία και φυσικά τους παραγωγούς αγελαδινού Γάλακτος Καλαβρύτων, για να αρχίσει η διάθεση φρέσκου, εξαιρετικής ποιότητας γάλακτος στην αγορά των Αθηνών και της Αχαΐας, σε πρώτη φάση.

Οι ντόπιοι παραγωγοί -αγελαδοτρόφοι που παράγουν 5.000 κιλά σε ημερησία βάση, ήδη εδώ και 2 μέρες, διαθέτουν το γάλα τους στον αγροτικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος με την σειρά του έχει αναλάβει την μεταφορά, την τυποποίηση και κυρίως την διάθεση του ξεχωριστού αυτού προϊόντος, το οποίο πριν από τα Χριστούγεννα θα βρίσκει ο καταναλωτής στα ράφια γνωστής αλυσίδας super market αλλά και στα Καλάβρυτα.

Η παρακαταθήκη και η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργήσει η μοναδική φέτα Καλαβρύτων ανοίγει τον δρόμο και για το φρέσκο τυποποιημένο αγελαδινό γάλα, το οποίο θα διατίθεται σε συσκευασία ενός λίτρου, μικρής διαρκειας, πλήρες 3,5% λιπαρά και ελαφρύ 1,5% λιπαρά, όπως αναφέρει το kalavrytanet.com.

Ενδεικτικό είναι το κείμενο που θα υπάρχει πάνω στην συσκευασία και θα δίνει πληροφορίες στον καταναλωτή για την παραδοσιακή ικανότητα των Καλαβρύτων στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και την δέσμευση, ότι το γάλα θα συλλέγεται αποκλειστικά από την όμορφη ορεινή περιοχή.

Ο Διευθυντής του συνεταιρισμού Αθανάσιος Παπαδόπουλος (ο οποίος έχει διατελέσει και Δήμαρχος Καλαβρύτων κατά το παρελθόν), μιλώντας στον Θεόδωρο Παπαδόπουλο του kalavrytanet.com,  εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν σε αυτή τη δυναμική ενέργεια, η οποία προσδοκά να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή και να δώσει ασφαλή διέξοδο στους ήδη υπάρχοντες, αλλά και σε νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, διαθέτοντας το υψηλής ποιότητας γάλα στην Ελληνική αγορά.

Το σημαντικό για τους παραγωγούς, όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι μέσω των ομάδων παραγωγών θα μπορούν να απορροφήσουν Ευρωπαικές κοινοτικές ενισχύσεις απευθείας, της τάξης επιδότησης του 80%- 100%, που μέχρι σήμερα χάνονταν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά