Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας από το "Άλμα Ζωής" ν. Αχαΐας για τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας από το &quo...

Στην Ελλάδα της κρίσης ο καρκίνος θερίζει, επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα

Επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλε ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» ν. Αχαΐας όπου του επισημαίνουν την έλλειψη σημαντικών ογκολογικών φαρμάκων από τα ογκολογικά τμήματα των δύο νοσοκομείων της περιοχής, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας».

Στην επιστολή η πρόεδρος του συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξη της για το γεγονός των ελλείψεων που έχουν αντίκτυπο στην θεραπεία των ασθενών με καρκίνο ενώ ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για τα περίπου 8 φάρμακα που λείπουν και είναι μεταξύ άλλων το ALIMTA της φαρμακευτικής Eli Lilly, κ.α.

Η κυρία Κολυπέρα επισημαίνει ότι δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας ο καρκίνος θερίζει, και είναι αμέτρητα τα κρούσματα ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες. Η μεγάλη ελπίδα για κάθε ασθενή είναι η θεραπεία του και δη η χημειοθεραπεία, γι’ αυτό κι όπως τονίζεται στην επιστολή, τα μέλη του συλλόγου «Άλμα Ζωής» ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να δει το θέμα με μεγάλη ευαισθησία και να δώσει μία οριστική λύση στην αυτονόητη ανάγκη των ογκολογικών ασθενών προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται για την θεραπεία της νόσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις