Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το TEDxPatras

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το TEDxPatras

Έρχεται στις 14 Οκτωβρίου

Μόλις 10 ημέρες απομένουν για την πραγματοποίηση του TEDxPatras 2017. Οι προετοιμασίες της Core Team συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς με στόχο να καλύψουν και την τελευταία λεπτομέρεια και να ετοιμάσουν μια διοργάνωση γεμάτη μοναδικές «στιγμές» για όσους βρεθούν στις 14 Οκτωβρίου στο RoyalTheatrePatras.

Η φιλοσοφία μίας TED διοργάνωσης δηλώνεται μέσα από τις τρεις λέξεις που σχηματίζουν το αρτικόλεξοTED: Technology – Entertainment – Design, δηλαδή Τεχνολογία – Ψυχαγωγία – Σχέδιο.Εστιάζοντας στην υλοποίηση του φετινού TEDxPatrasεντοπίσαμε τους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται πίσω από κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία της διοργάνωσης.

Η ομάδα ΙΤ του TEDxPatras είναι υπεύθυνη για κάθε τεχνολογικό στοιχείο της διοργάνωσης.Η Ανθή, ο Βασίλης, ο Κωνσταντίνος, ο Νίκος και η Χάρις είναι 5 μηχανικοί, γεμάτοι πάθος να ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες και μέσω αυτών να δίνουν διέξοδο σε νέες ιδέες που διαδίδονται και αποτελούν πηγή έμπνευσης και παρακίνησης.

Όπως μας εξηγούν «Η ομάδα θα καλύψει τεχνολογικά με κάθε τρόπο την εκδήλωση, ενώ έχει παρουσία στο διαδίκτυο μέσω του site που είναι διαθέσιμο στο 2017.tedxpatras.com. Επίσης, σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια mobile εφαρμογή που θα δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να βιώσει την εμπειρία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή, και να βρείτε την αφίσα μας στην πόλη!»

Εκτός από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, το TEDxPatras 2017 περιλαμβάνει και ψυχαγωγικές δράσεις για τους θεατές με την υπόσχεση ότι θα ζήσουν μια «μοναδική εμπειρία στιγμών». Για το κομμάτι αυτό υπεύθυνη είναι η ομάδα του Experience. Ο Θάνος, ο Δημήτρης, ο Ορέστης, ο Ηλίας, ο Νάσος και ο Αλέξης μας εξηγούν ότι στόχος της ομάδας τους είναι να μπορέσει να δημιουργήσει και να διατηρήσει στους θεατές την ένταση μιας TEDδιοργάνωσης, χαρίζοντας παράλληλα "στιγμές" και εμπειρίες.

«Για φέτος η ομάδα του Experience σας καλεί να ανακαλύψετε ή και να δημιουργήσετε έντονες και μοναδικές στιγμές καθώς ετοιμάζει ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό workshop στο οποίο οι στιγμές της ιστορίας, ο αθλητισμός και οι τέχνες περιπλέκονται σχηματίζοντας ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.»

Το Designέχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή θέση στην υλοποίηση του TEDxPatras2017, αφού σε αυτό στηρίζεται το αισθητικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης. Η DesignTeamμας εξηγεί ότι πηγή έμπνευσης όλων των σχεδιαστικών στοιχείων του φετινού TEDx ήταν το ίδιο το θέμα του﮲“Moments”. «Όταν μας ανακοινώθηκε το θέμα νιώσαμε πως ήταν η στιγμή εκκίνησης ενός δημιουργικού ταξιδιού. Στη ζωή, αυτό που προκαθορίζει μια “στιγμή” είναι η αλληλουχία συμπτωματικών ή και ορισμένων ενεργειών. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο design. Το θεματικό περιέχει στο φόντο βασικά στοιχεία, μικρές κουκίδες-σημεία που συνδέονται τυχαία ή κατά συνέπεια άλλων δυνάμεων.

Με μια “Distal” ματιά, συμβολίζουν τον κόσμο, το σύμπαν, ...στιγμές μεγάλες, σημαντικές, οδυνηρές αλλά και χαρούμενες. Ο σχεδιασμός του λεκτικού “Moments” συμβολίζει την αέναη κίνηση ενός οργανισμού. Ενός οργανισμού που στο εσωτερικό του δημιουργούνται μονοπάτια που καταλήγουν σε συνάψεις οι οποίες θεωρούνται “στιγμή” των εξελίξεων καθώς αυτές οδηγούν σε νέα μονοπάτια, νέους κόσμους.» μας λένε η Σταυρούλα και ο Jayπου αποτελούν το DesignTeam.

Με τα τρία βασικά στοιχεία του Technology – Entertainment – Designνα βρίσκονται στην τελική ευθεία υλοποίησής τους και πάνω από του μισούς ομιλητές να έχουν ανακοινωθεί, το TEDxPatras 2017 έρχεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο RoyalTheatrePatrasκαι υπόσχεται στους θεατές του ένα ταξίδι μέσα από «Στιγμές».

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και για τη διαδικασία απόκτησης των εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε εδώ: 2017.tedxpatras.com

Facebook: www.facebook.com/tedxpatras

Twitter: www.twitter.com/tedx_patras

Instagram: www.instagram.com/tedxpatras/

Email: [email protected]

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις