Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεώργιος Σιγαλός: «Να κηρυχτεί η Δυτική Ελλάδα πυρόπληκτη»

Γεώργιος Σιγαλός: «Να κηρυχτεί η Δυτική ...

Άρθρο του γεωπόνου με αφορμή το σημερινό Περιφερειακό συμβούλιο με θέμα τις πυρκαγιές

Να κηρυχτεί η Δυτική Ελλάδα  πυρόπληκτη ζητάει με  ο Γεωπόνος κσι Δημοτικός Σύμβουλος, Γεώργιος Σιγαλός. Είναι ο μόνος τρόπος όπως αναφέρει, για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και να γίνει προσωρινή αναστολή των πληρωμών και τον διακανονισμών που έχουν.Όπως επισημαίνει σε άρθρο του:

«Σήμερα Παρασκευή 6/10/2017 συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σίγουρα θα ακουστούν πολλές προτάσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τους παραγωγούς όμως των έξι χωριών της Δυτικής Αχαΐας, που έπαθαν μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα τους, στα ζώα τους, στα σιτηρά τους και στις υπόλοιπες καλλιέργειες τους μία είναι η λύση.

Να ζητήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να κυρηχθεί η συγκεκριμένη περιοχή πυρόπληκτη.

Μόνο έτσι θα τύχουν οι παραγωγοί των ευεργετημάτων του συγκεκριμένου νόμου περί πυρόπληκτων (αναστολή πληρωμών – διακανονισμοί κ.τ.λ.).

Παράλληλα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι αποζημιώσεις των παραγωγών μέσω των Π.Σ.Ε.Α θα πρέπει να δοθούν άμεσα και όχι με την διαδικασία που ακολουθείται έως τώρα η οποία διαδικασία καθυστερεί να δώσει τις αποζημιώσεις από 3-5 χρόνια(!).Είναι ευκαιρία σήμερα, να ξεκαθαρίσουν όλοι τα λόγια τους και τις προθέσεις τους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις