Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Φθινοπωρινά μαγειρέματα με αυγά scrambled με καπνιστή πέστροφα και αυγά ποσέ

Φθινοπωρινά μαγειρέματα με αυγά scramble...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Αυγά με χιλίους τρόπους. Mάλλον η πιο ολοκληρωμένη διατροφολογικά τροφή, η οποία μας προσφέρεται από την φύση έτοιμη συσκευασμένη σε μικρό «πακετάκι». Αυγά από κότες αλλά και από ορτύκια και από χήνες. Τα τρώνε όλοι, μικροί μεγάλοι, για πρωινό αλλά και σε επίσημο δείπνο.

Εμείς στην χώρα μας τα τρώμε συνήθως βραστά, τηγανητά ματιά ή ομελέτες. Μαγειρεύονται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου με πιο διάσημα παγκοσμίως τα scrambled eggs, μια κλασσική αγγλοσαξονική συνταγή που συνήθως σερβίρεται στο πρωινό η στο κυριακάτικο brunch.
Τα scrambled eggs είναι μια συνταγή που δέχεται άπειρες παραλλαγές με gourmet παράδειγμα τα αυγά με τρούφα που έτρωγε η διάσημη Colette στο Παρίσι.Τα αυγά ποσέ –αυγά που βράζουν σπασμένα σε νερό -είναι συστατικό σε πολλά πιάτα της κουζίνας της κεντρικής Ευρώπης και με την συνταγή που σας δίνω μπορούν να σερβιριστούν σαν πρώτο πιάτο, ή με μια σαλάτα να αποτελέσουν από μόνα τους ένα ελαφρύ γεύμα.
Και οι δυο συνταγές είναι εύκολες και γρήγορες, αν μαγειρευτούν ακριβώς όπως στις οδηγίες. Αλλά και αν δεν πετύχουν με την πρώτη φορά στην εμφάνιση θα είναι εξίσου νόστιμες.
Ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα και άλλες συνταγές για μικρά γεύματα με αυγά.

Καλή επιτυχία !!!!!

ΑΥΓΑ SCRAMBLED ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 ′ - Μαγείρεμα 5 ′- Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )

ΥΛΙΚΑ


● 8 αυγά βιολογικά

● 30 γρ. βούτυρο αγελάδας

● 60γρ. κρέμα γάλακτος light

● 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

● 200 γρ καπνιστή πέστροφα

● Αλάτι

● Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο (όσο χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το κρεμμυδάκι κρατάμε μόνο το τρυφερό κομμάτι από το πράσινο μέρος και το ψιλοκόβουμε.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν ο κρόκος με το ασπράδι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε στο τηγάνι να λιώσει, προσοχή, όχι να μαυρίσει ή να σκουρύνει πολύ. Προσθέτουμε τα αυγά.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε αργά και απαλά, αλλά συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, φέρνοντας τα κομμάτια από το πλάι του τηγανιού προς το κέντρο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σταθεροποιείται αλλά να μείνει ζουμερό. Δεν πρέπει ούτε να σφίξει ούτε να ροδίσει.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά για 30’’.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της καπνιστής πέστροφας και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

TIP:

-Τα αυγά πρέπει να είναι βιολογικά και αν είναι δυνατόν από κότες «αλανιάρες». Η ένταση της φωτιάς εάν έχετε εστία από το 0-9 θα πρέπει να είναι στο 3 με 4 γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι σαν ομελέτα σε κομμάτια.
-Αν τα αυγά αρχίσουν και κάνουν σβώλους τραβήξτε αμέσως το τηγάνι σας από τη φωτιά. Βάλτε το αλατοπίπερο στο μείγμα των χτυπημένων αυγών στο τέλος πριν τα προσθέσετε στο τηγάνι.
-Συνήθως την πρώτη φορά δεν πετυχαίνει! Χρειάζεται εξάσκηση στο πόσο ζεστό είναι το μάτι της κουζίνας.

Τι πίνουμε; Εγώ θα έπινα μια Ρετσίνα νέας γενιάς σαν «Το δάκρυ του Πεύκου» της οινοποιίας ΚΕΧΡΗ.

ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 ′ - Μαγείρεμα 10 ′- Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )

ΥΛΙΚΑ


● 4 αυγά βιολογικά

● 8 φέτες ψωμί χωριάτικο ή πολύσπορο ή προζυμένιο

● 100 γρ. απάκι (χοιρινό καπνιστό Κρήτης το οποίο διατηρείται στο λίπος του και σε μυρωδικά)

● 300 ml φρέσκο γάλα

● 30 γρ. βούτυρο αγελάδας

● 20 γρ. αλεύρι ή μια κουταλιά της σούπας

● 1 κ.γ. πελτές από ντοματάκι Σαντορίνης (Santo)

● 12 ντοματάκια σέρι κομμένα στη μέση

● ½ κ.γ. θυμάρι ξηρό

● Αλάτι

● Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο (όσο χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυγά:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 1lt. νερό και μια κουταλιά σούπας ξύδι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει πολύ έντονα το νερό. Σπάμε ένα –ένα τα αυγά και τα μαγειρεύουμε ένα –ένα, ρίχνοντάς τα όσο το δυνατό πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού ακριβώς εκεί που κοχλάζει. Μ’ ένα κουτάλι μαζεύουμε το ασπράδι που απλώνει μέσα στο νερό όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυγό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.
Τα βγάζουμε με μία κουτάλα τρυπητή από το νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Αν θέλουμε κόβουμε μ’ ένα ψαλίδι της κατσαρωτές ακρούλες τους.

Σάλτσα:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2’-3’ μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε
τον πελτέ, το θυμάρι και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, έτσι ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το μείγμα μας αποκτήσει μια υφή λεπτόρρευστης σάλτσας.
Κόβουμε το απάκι σε μικρά κομματάκια και το ζεσταίνουμε ελαφρώς για 2’-3’.
Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ, βάζουμε μία φέτα ψωμιού, τρία κομμένα ντοματάκια, το απάκι και μία γεμάτη κουταλιά σάλτσας. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού στην οποία βάζουμε απάκι, το αυγό ποσέ και δύο κουταλιές σάλτσας.

TIP: Μπορούν να σερβιριστούν και με μια απλή σάλτσα μαγιονέζας και ταιριάζουν πολύ ωραία και με ψητά λαχανικά.

Τι πίνουμε; Με τη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει ένα ξηρό κρασί μοσχοφίλερο «Φτέρη Ροζέ 2015» της οινοποιίας Τρουπή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life