Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, το φθινόπωρο του 2019»

Τσίπρας: «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος τη...

Ολοκληρώνεται η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Με τη συνέντευξη Τύπου ολοκληρώνεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 82η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΝΕΟΤΕΡΟ «Παράθυρο» για περαιτέρω μείωση της φορολογίας -πέραν δηλαδή των ήδη ψηφισμένων μέτρων- άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τη φορολογία των επιχειρήσεων. Αν τελικώς, όπως εξήγησε, η υπεραπόδοση στόχων αποδειχθεί σημαντικότερη -πράγμα καθόλου απίθανο, καθώς συνέβη ήδη το 2016, όπως παρατήρησε-, τότε ο δημοσιονομικός χώρος θα οδηγηθεί στοχευμένα σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Πολλώ μάλλον που, κατά κοινή εκτίμηση, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, ήταν «οριακή» η επιβάρυνση κάποιων στρωμάτων από τη φορολογία κατά τη διάρκεια της κρίσης. Στην ίδια απάντηση θύμισε εξάλλου απόσπασμα από την ομιλία του στην Πνύκα για τη μετατροπή της Νομισματικής Ένωσης σε Οικονομική, και με φορολογική σύγκλιση.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, το φθινόπωρο του 2019»: αυτό επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας. Αφού τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και ανάκτηση εμπιστοσύνης, και η επιτυχής ολοκλήρωσης της αξιολόγησης προϋποθέτει και εμπιστοσύνη και σταθερότητα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για ολοκλήρωση της 4ετίας. Συνεχίζοντας στην ίδια απάντηση είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει την αξιοπιστία της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καλόπιστων εταίρων (που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, όπως διευκρίνισε).

Έκλεισε σημειώνοντας την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και του χρόνου, ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα δίνει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και «η Ελλάδα θα είναι σε άλλο πλαίσιο».

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Στόχος είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργίας και την Ελλάδα του μόχθου. Μόνο με μεταρρυθμίσεις μπορούμε να φύγουμε από τα επτά χρόνια της επιτροπείας, είπε ο πρωθυπουργός, κατά την αρχή της συνέντευξης Τυπου, που παραχωρεί στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρξει μέρισμα στους πιο αδύναμους

«Η δυνατότητα αυτή εξαρτάται από τη δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο και να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που είναι αρκετά αυστηροί και έχουν καταγραφεί στο μεσοπρόθεσμο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου και στον Νίκο Ρούμπο για τη δυνατότητα να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις ή έκτακτο επίδομα συνταξιούχων τα Χριστούγεννα.

«Θα έχουμε το δημοσιονομικό χώρο του 3,5% του πλεονάσματος προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις από το 2019 και μετά. Πέραν αυτών που ήδη έχουμε προβεί και αναφέρομαι στην ψήφιση των λεγόμενων αντιμέτρων για το 2019 και το 2018 που είναι 1% του ΑΕΠ σε παροχές κοινωνικής στήριξης το 2019 και 1% του 2020 σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Το 2016, είχαμε μια εκπληκτική υπεραπόδοση και μία από τις αιτίες που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις ορισμένων από τους δανειστές μας.

Και το 2017 είχαμε μια θετική υπέρβαση κοντά στο 1 δις κατά το πρώτο επτάμηνο. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί κατά το επόμενο διάστημα αλλά η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε πάνω από τον στόχο και θα φροντίσουμε και φέτος να υπάρξει μέρισμα στους πιο αδύναμους» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Για το χρέος είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη στις 15 Ιουλίου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εάν έχω μια φιλοδοξία δεν είναι να αντιγράψω κανένα, αλλά σε ένα χρόνο από τώρα να είναι η κυβέρνηση μας που θα βγάλει τη χώρα από μια κρίση, που άλλοι την έβαλαν, είπε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα το επόμενο διάστημα για να ολοκληρωθεί η γ΄ αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Το τέλος της ελληνικής κρίσης θα είναι και το τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις