Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρών - Κορίνθου: Γεμάτη φορτηγά η παλιά εθνική παρά την απαγόρευση και την παράδοση του αυτοκινητόδρομου- Σοβαροί κίνδυνοι πρόκλησης τροχαίων

Πατρών - Κορίνθου: Γεμάτη φορτηγά η παλι...

Οι επαγγελματίες οδηγοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την παλαιά εθνική οδό

Συχνό φαινόμενο αποτελεί η διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την παλιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, παρά την νομοθεσία που απαγορεύει ρητά τη διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από παράπλευρα οδικά δίκτυα.

Παρά και την οριστική παράδοση του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Κορίνθου στη κυκλοφορία, οι οδηγοί των μεγάλων φορτηγών και οχημάτων γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απαγόρευση προκειμένου να αποφεύγουν την καταβολή των διοδίων και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την παλαιά εθνική οδό εγκυμωνόντας σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα το πρόστιμο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, συγκεκριμένο 1.000 ευρώ άμεσα, διαφορετικά το όχημα θα ακινητοποιείται.

Κάποιοι δε αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και ο κίνδυνος τροχαίου αυξάνεται τις βραδινές ώρες, δεδομένης της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού.

Φαίνεται πως το ποτάμι αίματος τόσων ανθρώπων, το οποίο ήρθε να τερματίσει η παράδοση του νέου δρόμου αλλά και η ισχυροποίηση της νομοθεσίας για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από παλαιές εθνικές και περιφερειακές οδούς, εξακολουθεί να αφήνει παγερά αδιάφορες κάποιες μεταφορικές εταιρίες και κάποιους επαγγελματίες οδηγούς, που με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποφύγουν το αντίτιμο των διοδίων.

Παρά και την οριστική παράδοση της Ολυμπίας Οδού στη κυκλοφορία, οι οδηγοί των μεγάλων φορτηγών και οχημάτων γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απαγόρευση και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την παλαιά εθνική οδό προκαλώντας έτσι σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Φαίνεται πως το ποτάμι αίματος τόσων ανθρώπων, το οποίο ήρθε να τερματίσει η παράδοση του νέου δρόμου αλλά και η ισχυροποίηση της νομοθεσίας για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από παλαιές εθνικές και περιφερειακές οδούς, εξακολουθεί να αφήνει παγερά αδιάφορες κάποιες μεταφορικές εταιρίες και τους επαγγελματίες οδηγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις