Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με αναλυτικό υπόμνημα ανά χείρας οι εργαζόμενοι του "Αγ. Ανδρέα" πήγαν στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε

Με αναλυτικό υπόμνημα ανά χείρας οι εργα...

Υποχρηματοδότηση και χωροταξικά προβλήματα καθιστούν αδύναμο το Νοσοκομείο

Ο πρόεδρος Κώστας Πετρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», «Ο Ιπποκράτης», συναντήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε – Υγειονομικής Περιφέρειας και του έθεσαν ποικίλα ζητήματα και προβλήματα, τα οποία και κατέθεσαν υπό μορφή υπομνήματος.

Όπως τόνισαν στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα», περίπου δύο εβδομάδες μετά τα εγκαίνια του πολυώροφου κτιρίου που ανακατασκευάστηκε, η υποχρηματοδότηση του συστήματος και η υποστελέχωση του, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργoύν στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, δυστυχώς μαζί με τα κτιριακά και τα χωροταξικά προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη μεταστέγαση, το καθιστούν αδύναμο να παράσχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλει και έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.

Αναλυτικά το υπόμνημα έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Διοικητή 6ης Υ.Πε.

Κον Νικολόπουλο

Κ. Διοικητά

Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΣΚΛΗΡΗ, θα μπορούσαμε να πούμε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ίσως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα.

Βιώνουμε την κυβερνητική πολιτική, που δυστυχώς έχει βάλλει στο στόχαστρο της, τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους Εργαζόμενους  σ΄ αυτά, παρ΄ ότι η κυβέρνηση, ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ που αρέσκεται να αυτοαπροσδιορίζεται, θα έπρεπε σ΄ αυτές τις περιόδους, τις περιόδους της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, να στηρίζει το σύστημα και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες του, αλλά και τους Εργαζόμενους.

Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία, χωρίς να μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους και την ανελέητη λεηλασία των εισοδημάτων μας.  Την αβεβαιότητα στο Συνταξιοδοτικό δικαίωμα και ιδιαιτέρως στην εργασία από την επιδιωκόμενη αξιολόγηση, την  κινητικότητα και των δυσμενέστερων αλλαγών στον Υγειονομικό χάρτη, των ορατών κυβερνητικών  επιδιώξεων για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις  και γενικότερα  την ασκούμενη σκληρή αντεργατική και αντι-υγειονομική κυβερνητική πολιτική.

Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του συστήματος και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργoύν στην καθημερινή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ, δυστυχώς μαζί με τα κτιριακά και τα χωροταξικά προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη μεταστέγαση, το καθιστούν ΑΔΥΝΑΜΟ να παράσχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλει και έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.

Τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα και που δυστυχώς διαλύουν το Κοινωνικό κράτος, οδηγούν τούς πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση και τούς Εργαζόμενους σε μεσαιωνικές  συνθήκες στα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα τους, έχουν ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ και στον δικό μας χώρο.

Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών  που επιζητούν την παρέμβασή σας, άμεσα τις σχετικές και απαραίτητες λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας.

1.          ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ και ΚΤΙΡΙΑΚΑ.

Πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας για μας είναι ή αντιμετώπιση των χωροταξικών προβλημάτων που επιπρόσθετα δημιούργησε η μεταστέγαση του 409 και ιδιαιτέρως η βεβιασμένη και χωρίς σχεδιασμό του Ν.Ν.Θώρακος και γενικότερα των  κτιριακών προβλημάτων του Νοσοκομείου, όπου επιβάλλεται και πρέπει:

             Να κατασκευαστούν  ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ για την στέγαση των 150 άστεγων κλινών, άστεγων τμημάτων και υπηρεσιών, δυνατότητες και λειτουργίες που δεν καλύπτονται από  τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, όπως είναι το Φαρμακείο, η  αποθήκη, τα αποδυτήρια κλπ άλλα τμήματα-ανάγκες  του Νοσοκομείου.

             ΑΜΕΣΑ επανα-προώθηση των διαδικασιών που έχουν ¨παγώσει¨ για το κτίριο της Ψυχιατρικής, επαναφέροντας  την  διεκδίκηση  ενός κτιρίου, μιας πτέρυγας, για έναν τομέα  πού θα δώσει άλλη  πνοή και άλλη προοπτική στο Νοσοκομείο.

             Αξιοποίηση του κτιρίου της Σχολής πού παραμένει ΓΙΑΠΙ, αλλά και του κτιρίου του 409, όπου μας βρίσκει ριζικά αντίθετους η διαδικασία ¨επαναφοράς του¨ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

             Άμεσα στέγαστρο  στον χώρο του Υπογείου και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Νεκροτομείου που λειτουργεί σε κοινή θέα, αλλά και κάλυψη-αξιοποίηση του χώρου που προκύπτει μεταξύ 7ορόφου και νέας πτέρυγας.

             ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ανακατανομή και αναδιάταξη των τμημάτων και των υπηρεσιών σ΄ όλο το κτιριακό μας συγκρότημα, δίνοντας έτσι όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργική διέξοδο και προοπτική στο Νοσοκομείο.

             Η αναγκαία και απαραίτητη  ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Κέντρων Υγείας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός  μεγάλου, σύγχρονου και ενιαίου Κτιριακού Συγκροτήματος, πλήρως εξοπλισμένου, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα πάρα μέρα  και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Κατ΄ αρχήν ΑΥΞΗΣΗ ΑΜΕΣΑ του σημερινού ελλιπέστατου σεισμόπληκτου προϋπολογισμού μας, του υπολειπόμενου έναντι ακόμη και του 2016, τουλάχιστον κατά 40 %,  για την αντιμετώπιση των επιπρόσθετων αυξημένων αναγκών μας και την εύρυθμη λειτουργία μας και βεβαίως την κάλυψη των δαπανών της μεταστέγασής μας στο 7όροφο, μια μεταστέγαση που παρά τις σχετικές και συνεχείς από το 2015 επισημάνσεις μας, έγινε εκ των ενόντων οικονομικών μας δυνατοτήτων, με σοβαρές δυστυχώς επιπτώσεις στις υπόλοιπες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Στα πλαίσια αυτών των αναγκών ΑΜΕΣΑ παρέμβαση για την μη ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ από τον ΕΟΠΠΥ των ποσών από τις ιατρικές πράξεις των παρακλινικών  που θα ανέλθουν στα 2 εκ ευρώ.

Εξυπακούεται χρηματοδότηση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω της Α.Ε κλπ άλλων ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, που στηρίζει και εφαρμόζει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

3. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Εξυπακούεται ότι δεν αρκεί η έγκριση ενός Οργανισμού, ούτε ο εφησυχασμός στην γενική και αόριστη προοπτική ανάπτυξης των 465 κλινών που αυτός φαίνεται να προβλέπει. Οι ανάγκες της περιοχής μας επιβάλλουν ΑΜΕΣΑ την ΑΝΑΠΤΥΞΗ όλων αυτών των Κλινών και βεβαίως την  λειτουργία ΟΛΩΝ των τμημάτων και των υπηρεσιών που προβλέπονται σε αυτόν.

Μέχρις τότε επιβάλλεται και πρέπει  στις εφημερίες μας η πλήρης κάλυψη των αναγκών της εφημερίας με εφημερεύοντες ιατρούς ειδικοτήτων που δεν έχουμε, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των Ασθενών και των συνοδών τους.

Ο νέος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και ο υπό διαμόρφωση Υγειονομικός Χάρτης, αφού λάβει υπ΄ όψιν του την ιστορική διαδρομή και τον ρόλο του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και βεβαίως τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, θα πρέπει να κατατάξει το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ στη θέση που του αρμόζει, ως τον έναν εκ των δύο πραγματικών πυλώνων της Υγείας της περιοχής μας, έτσι ώστε Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και ΠΠΝΡ, εφημερεύοντας εναλλάξ και επί ίσοις όροις να καλύπτουν πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι και αδιαπραγμάτευτοι, βάζοντας πραγματική κόκκινη γραμμή στην όποια ιδιωτικοποίηση ή αφαίρεση από τον οργανισμό, ή τις δραστηριότητες αυτού του Νοσοκομειακού συγκροτήματος, του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, οποιουδήποτε τμήματος - υπηρεσίας ή Εργαζόμενου.

4. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ κ΄ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε Ιατρούς-Νοσηλευτικό-Διοικητικό-Παραϊατρικό και λοιπό Προσωπικό, εμφανής που σαφώς συνεπάγεται κατάσταση επικινδυνότητας. Αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης.

Με βάσει τον  οργανισμό των 400+50 κλινών, καταγράφουμε ήδη πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων, κενά (247+43 Ιατροί του Αγ. Ανδρέα,  49+10 αντίστοιχα του NNΘ και 55 Εργαζόμενων στα Κ.Υ) που μεγαλώνουν  καθημερινά επικίνδυνα λόγω των πάμπολλων Συνταξιοδοτήσεων και δυστυχώς μετακινήσεων κυρίως προς την Υ.Πε, που αντί να μας ενισχύει μας παίρνει προσωπικό προς κάλυψη των δικών της αναγκών και όχι μόνον, αμφισβητώντας έτσι τις δικές μας ανάγκες, κενά-ελλείψεις που δυστυχώς καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την πλήρη λειτουργία μας.

Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση αυτού του προβλήματος, αντιμετώπισή του με κατ΄ εξαίρεση γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας που μαραζώνουν ανήμπορα να επιτελέσουν τον σκοπό τους, που έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους.

Ζητάμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια  Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερ-εντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τα πολλά προβλήματα υγείας και όχι μόνον, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό αλλά και άλλους σε απελπιστική κατάσταση.

Για την ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της προαναφερόμενης κατάστασης, ΖΗΤΑΜΕ την άμεση επιστροφή όλων των μετακινημένων σε άλλες υπηρεσίες υπαλλήλων μας, ΖΗΤΑΜΕ την έγκριση όλων εκείνων των αιτημάτων ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ υπαλλήλων προς το Νοσοκομείο μας και βεβαίως την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΟΔΗΓΩΝ που πήραν από το Νοσοκομείο με τις πολιτικές της διαθεσιμότητας, την απαράδεκτη και προκλητική πολιτική που είχε και συνεχίζει να έχει μέχρι και σήμερα αρνητικότατες επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

5.  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Άμεσα ΠΛΗΡΗ και λεπτομερή καταγραφή και βεβαίως αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Άμεσα αποδοχή των όποιων εκκρεμών ΔΩΡΕΩΝ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ υπάρχουν προς το Νοσοκομείο και βεβαίως την σχετική αξιοποίησή τους από το Νοσοκομείο, στην κατεύθυνση της πάγιας πηγής εσόδων γι΄ αυτό.

Επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του 409, την διαφωνία μας για την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και του ¨ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ¨ στη ΖΑΣΤΟΒΑ που έχει αφεθεί στην τύχη των καταπατητών.

Για όλα αυτά σύσταση και λειτουργία ειδικού γραφείου στο Νοσοκομείο και μάλιστα  σωστά στελεχωμένου.

6. ΚΕΝΤΡΑ  ΥΓΕΙΑΣ.

Τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα Κέντρα Υγείας, υπολειτουργούν παρά τις πληθυσμιακές και χωροταξικές ιδιαιτερότητες των περιοχών όπου έχουν κτισθεί.

Δυστυχώς, όπως προαναφέρουμε, λειτουργούν με προσωπικό και Ιατρούς κάτω και από τα όρια ασφαλείας, με ακάλυπτες βάρδιες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την χειρότερη λειτουργία τους  στην ιστορική τους διαδρομή.

Για την συνέχιση της αναγκαίας και απαραίτητης λειτουργίας τους, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ η στήριξη τους με Ιατρούς και Προσωπικό, με εξοπλισμό, η χρηματοδότηση τους  και βεβαίως η κτιριακή συντήρησή  τους, ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα αναγκαία και απαραίτητα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  (Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ), των Κ.Υ που δυστυχώς το ξανα-τονίζουμε μαραζώνουν εγκαταλελειμμένα.

7. ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΚΤΕΣ - ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Βασική επιδίωξή μας είναι οι Αργίες – Νύκτες -Υπερωρίες, να ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ, στον χρόνο τους  και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ όπως οι κείμενες διατάξεις επιβάλλουν, χωρίς δηλ. τις γνωστές - συνήθεις και αναγκαίες πλέον παρεμβάσεις μας.

Η καταβολή τους θα πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα απαραιτήτως μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

ΑΜΕΣΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ των οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ των Συναδέλφων Εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις, καθώς επίσης  και όλων  των υπολοίπων ανεξόφλητων σχετικών περικοπών του 2013 και 2014.

8.  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Η απαράδεκτη και προκλητική  σημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου, η λειτουργία του υπό τις παρούσες συνθήκες, με τις μεγάλες ελλείψεις Ιατρών και Εργαζόμενων, την υποχρηματοδότησή του, τα χωροταξικά και λειτουργικά του προβλήματα και βεβαίως την μη πλήρη ανάπτυξη του και γενικά το έλλειμμα οράματος από τους Διοικούντες του συστήματος, ΣΑΦΩΣ και δεν δίνουν την δυνατότητα της πλήρους και σωστής λειτουργίας του.

Η χωρίς σχεδιασμό, επιπόλαια ίσως και βεβιασμένη μεταστέγαση των υπηρεσιών του 409 και κυρίως του ΝΝΘώρακος που ήλθε συρρικνωμένο κατά 50 % και διάσπαρτο, σαφώς δεν αφήνει περιθώρια αισιόδοξης λειτουργικής προοπτικής.

Η μετά  από 30 χρόνια διακομιδή φυματικών ασθενών στην Αθήνα και ιδιαιτέρως η για πρώτη φορά, ερήμην όλων μας,  αναστολή λειτουργίας κλινικών, όπως η Νεφρολογική, αντιλαμβάνεστε τι σηματοδοτεί γι΄ αυτό το Νοσοκομείο και τους πολίτες αυτής της περιοχής, που εν πάση περιπτώσει τους αξίζει καλύτερη τύχη.

Ο χώρος λειτουργίας της ΜΧΜΘ, της ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ, ο λάθος σχεδιασμός της μεταστέγασης του ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, η εγκατάσταση των ιατρείων των Γυναικολόγων και των οφθαλμιάτρων και η λειτουργία του Νεογνικού τμήματος και όχι μόνον, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ………

Θα μπορούσε βεβαίως να δοθεί μια νότα αισιοδοξίας, μια καλή προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας του Νοσοκομείου, εάν και εφ΄ όσον προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΜΕΘ στις άκρως απαραίτητες προβλεπόμενες 11 κλίνες με προοπτική αύξησης τουλάχιστον τις 15 κλίνες αφού προηγηθεί η μεταστέγασή της σε άλλους κατάλληλους χώρους, απελευθερώνοντας έτσι  χώρους για την καλύτερη ανάπτυξη και λειτουργία των χειρουργείων, η ανάπτυξη και λειτουργία του ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και βεβαίως η ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ με νέο κτίριο που θα καλύψει όλες τις υποδομές του οργανισμού. Καθώς επίσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την μείωση των μεγάλων δαπανών ρεύματος, όπως επίσης η παρασκευή δικού μας οξυγόνου.

Εδώ να τονίσουμε ότι η επιδιωκόμενη από την Διοίκηση προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου στην νέα πτέρυγα,  δεν θα λύσει το όντως υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημά μας.

Απέναντι σ΄  αυτήν την κατάσταση, όπου χωροταξικά μια ευκαιρία μετατράπηκε σε εφιάλτης, δεν θα μείνουμε ΑΠΑΘΕΙΣ, πέρα από την σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ της περιοχής μας που δρομολογούμε για το επόμενο διάστημα, επιβάλλεται  και πρέπει ΑΜΕΣΑ η δική σας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης προτού αυτή αποβεί μοιραία για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ΄ αυτό αλλά και των πολιτών που θέλουν και προτιμούν, που αγαπούν αυτό το Νοσοκομείο.

9. ΟΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Βάσει του άρθρου 30, του Ν.4369/16, καθήκοντα Προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά την δημοσίευση του παρόντος Νόμου Προϊστάμενοι, συνεπώς απαγορεύεται κάθε αντικατάσταση Προϊσταμένων μέχρι τις σχετικές κρίσεις, κρίσεις που επιβάλλεται και πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

Επίσης σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση μόνον τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Δυστυχώς όμως ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των προαναφερόμενων διατάξεων, ερήμην του Δ.Σ, προχώρησε σε καρατομήσεις-αντικαταστάσεις  Εργαζόμενων από θέσεις ευθύνης.

Γι΄  αυτήν την παρανομία του, ζητάμε ΑΜΕΣΑ την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας, δεδομένου ότι οι αναθέσεις του πέρα από σκανδαλώδεις είναι και προκλητικά αντιλειτουργικές για το Νοσοκομείο και τους Συναδέλφους μας. Οι καρατομήσεις με αποκλειστική παρέμβαση και ευθύνη του Διοικητή, η κυοφορία κι΄ άλλων τέτοιων καρατομήσεων   και η  συμπεριφορά της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής προς τις Προϊστάμενες και τις Νοσηλεύτριες δεν  μπορούμε να τις αποδεχθούμε και εάν και εφ΄ όσον δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ΑΜΕΣΑ, θα προχωρήσουμε σε Κινητοποιήσεις με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ των γραφείων της Νοσηλευτικής αλλά και της Διοίκησης που είναι ΑΜΕΣΑ και αποκλειστική υπεύθυνη για όλα αυτά.

10. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Κατ΄ αρχήν να επισημάνουμε την λειτουργία του Δ.Σ που στην διαδρομή του δεν έχει ασχοληθεί με κανένα από τα μεγάλα και σοβαρά θέματα του Νοσοκομείου, που δυστυχώς λειτουργεί μάλλον παρατύπως, δεδομένου ότι ένα τακτικό μέλος του δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ από τον τελευταίο διορισμό της 18ης Οκτώβρη του 2016 και δεν έχει οριστεί ακόμη ο αντικαταστάτης του αναπληρωματικό μέλος της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας παρά την παρέλευση εξαμήνου, γεγονότα που καθιστούν άκυρη την λειτουργία του Δ.Σ.

Πέρα απ΄ αυτά σοβαρά με το Δ.Σ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα συνεργασίας μας με τον Διοικητή, με τον οποίο οι συναντήσεις μας είναι ελάχιστες και ανούσιες, με αποτέλεσμα να βαλτώνουν πολλά ζητήματα, προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό. Πολλές παρεμβάσεις μας να μην λαμβάνονται υπ΄ όψιν του και να αποβαίνουν δυστυχώς σε βάρος του Νοσοκομείου όπως η περίπτωση με την παραγραφή των Νοσηλειών που ζημιώθηκε το Νοσοκομείο κατά 500.000 ευρώ και επίκειται νέα ζημιά ύψους 1,5 εκατ ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί…..

K΄ Διοικητά

Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προαναφερομένων ζητημάτων, πού δεν είναι και τα μοναδικά, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό.

Η  εξειδίκευση και ή  λεπτομερής ανάλυση όλων των παραπάνω και όχι μόνον προβλημάτων, αλλά και των εκάστοτε νέων προβλημάτων που θα παρουσιάζονται, των προβλημάτων ευθύνης σας, θα επιδιώξουμε να γίνεται  μέσα από ΣΥΧΝΕΣ και ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις μας, μαζί σας.

Ελπίζουμε λοιπόν, να υπάρχουν ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ,  στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων  Εργαζόμενων  πού εκπροσωπούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις