Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το στοίχημα κερδήθηκε - Σπουδαίες επιτυχίες!

 Το στοίχημα κερδήθηκε - Σπουδαίες επιτυχίες!

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Εκπαιδευτηρίων Πάνου

Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Λύκειο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», που λειτουργεί μόλις τέσσερα χρόνια, ήταν να εδραιωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, και κυρίως, να αναμετρηθεί με την επικρατούσα αντίληψη ότι ένας μαθητής Λυκείου χρειάζεται οπωσδήποτε φροντιστηριακή στήριξη για να εισαχθεί στη σχολή που επιθυμεί.

Τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, δικαίωσαν την προσπάθεια που καταβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευτικοί και μαθητές στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», και έδωσαν την καλύτερη απάντηση για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα σχολείο που θέλει να παρέχει ουσιαστική παιδεία στους μαθητές του, κατευθύνοντάς τους αποτελεσματικά στην πανεπιστημιακή σχολή που επιθυμούν.

Το στοίχημα κερδήθηκε γιατί:

Στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, 4, 36% των μαθητών έγραψαν από 17-18. Στο Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Πάνου, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 40%.

Στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών, στο μάθημα των αρχαίων Ελληνικών, το ποσοστό των μαθητών που έγραψαν πανελλαδικά πάνω από 18 είναι 2,18%. Στο σχολείο μας, δύο μαθήτριες έγραψαν τους δύο μεγαλύτερους βαθμούς στην πόλη της Ναυπάκτου (18,8 και 17,2).

Στην Ιστορία προσανατολισμού, το πανελλήνιο ποσοστό όσων έγραψαν από 18-19 είναι 7,5%. Στο σχολείο μας το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 75%.

Στην κατεύθυνση θετικών σπουδών στο μάθημα της Χημείας, το πανελλήνιο ποσοστό όσων έγραψαν από 19 – 20 είναι 12,52%. Στο σχολείο μας το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 35%.

Στην ομάδα σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα της ανάπτυξης εφαρμογών σε προγραμ. περιβάλλον, το πανελλήνιο ποσοστό όσων έγραψαν από 18-19 είναι 7,09. Στο σχολείο μας το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 50%.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι μαθητές που έγραψαν πανελλαδικά από 18-19 είναι 6,2. Το ίδιο ποσοστό στο σχολείο μας ανέρχεται στο 25%.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό (μπάσκετ) και ανήκουν στο δυναμικό του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Πατρών, με τον οποίο το σχολείο μας συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Οι μαθητές αυτοί, συνδυάζοντας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων, κατάφεραν, με την αποκλειστική στήριξη του σχολείου, να πετύχουν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Τέλος, η πλειοψηφία (85%) των μαθητών της Γ' Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων  Πάνου» εισάγονται - με βάση τις περσινές βάσεις, στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους: Νομική,  Φαρμακευτική, Αρχιτεκτονική, Οικονομικής επιστήμης, Επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, Πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα αυτά μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να καταστήσουμε τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» πρότυπο σχολείο και σημείο αναφοράς στα θέματα της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά