Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αστακός» σε δύο χρόνια το λιμάνι της Πάτρας- Τα νέα έργα που μπορούν να το καταστήσουν αδιαπέραστο

«Αστακός» σε δύο χρόνια το λιμάνι της Πά...

Τρέχει ο σχεδιασμός

«Αστακός» αναμένεται να γίνει μέσα στο 2018 το νέο λιμάνι της Πάτρας, καθώς οι ιθύνοντές του διαπιστώνοντας τα υπαρκτά προβλήματα ασφαλείας έχουν προγραμματίσει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι μπορούν να το καταστήσουν σχεδόν αδιαπέραστο από όποιον επιχειρεί να περάσει παρανόμως στους χώρους του με στόχο ένα ταξίδι στην Ιταλία. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και δρομολογούνται ήδη προκειμένου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν και να αρχίσουν να γίνονται ορατά τα θετικά αποτελέσματα που προσδοκάται ότι θα επιφέρουν.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών προβλέπεται η δημιουργία ενός δεύτερου φράχτη, εσωτερικά του υπάρχοντος, καθώς και η προμήθεια πρόσθετων μαγνητικών πυλών και ΧRAY.

Πιο αναλυτικά το ένα έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία περιβόλου περιπολίας μήκους 1.450 μέτρων και ηλεκτρονική επιτήρηση (κάμερες και σύστημα καταγραφής), ο οποίος θα οριοθετείται από τους υπόλοιπους χώρους του λιμένα με προκατασκευασμένα στοιχεία.

Αυτός ο διάδρομος θα ελέγχεται διαρκώς από Λιμενικούς οι οποίοι θα περιπολούν προκειμένου να αποτρέπουν όποιο προσπαθήσει να εισέλθει.

Το δεύτερο έργο αφορά την προμήθεια και την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού ελέγχου επιβατών και αποσκευών (3 μαγνητικές πύλες, 3 x-ray, 3 φορητές συσκευές χεριού ελέγχου), προκατασκευασμένο οικίσκο εγκατάστασης συσκευών ελέγχου, σύστημα σάρωσης – ελέγχου της βάσης οχημάτων εγκατεστημένο σε δύο πύλες διέλευσης και ελέγχου και σύστημα εποπτείας και καταγραφής χερσαίου χώρου.

«Οι δράσεις αυτές θα έχουν σίγουρα πολύ θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια που ήδη γίνεται και φέρνει αποτελέσματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παλιότερα οι επιστροφές μεταναστών από την Ιταλία, αυτός είναι ο βασικός δείκτης που μπορεί με ασφάλεια να μας πει τις συμβαίνει, ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Π.χ. το 2011 είχε 1.800 ενώ σιγά-σιγά έπεσαν στις 800 ενώ φέτος έχουμε μόλις 200. Αυτό δείχνει ότι το λιμάνι μας τους δημιουργεί προβλήματα και πολλοί από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους αναζητούν περάσματα από άλλες περιοχές της χώρας», επισημαίνει σχετικά ο κ. Κοντοές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις