Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία αγάπης στην Αγία Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία αγάπης στην Αγία Σοφία

Για την ενίσχυση των συσσιτίων

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αγάπης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο ΕλληνοΣερβικής φιλίας «Η Αγία Σοφία – Ο Άγιος Σάββας» και τον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών, υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πατρών, με σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων του Ιερού ναού, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 8.00μμ το απόγευμα, στον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών.

Μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος προϊστάμενος της Αγ. Σοφίας π. Ερμόλαος Μασσαράς για το έργο που επιτελείται και την ανάγκη βοήθειας όλων, για την συνέχιση της παροχής συσσιτίων σε 100 άπορες οικογένειες την ημέρα, επί 4 και πλέον χρόνια. Ο π. Ερμόλαος ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τους μεγάλους ευεργέτες της προσπάθειας αυτής, αλλά και κάθε απλό πολίτη που συνδράμει στο ευγενές αυτό έργο. Αναφορά στο ξεκίνημα και την ανοδική πορεία των συσσιτίων αγάπης έγινε επίσης από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Θεοχάρη Μασσαρά.

Στη συνέχεια ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης και πρώτη παρουσίασε το μουσικό της πρόγραμμα η πασίγνωστη Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη της και Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της χορωδίας μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την σημερινή, τιμητική μας παρουσία τον σεβαστό προϊστάμενο του ναού π. Ερμόλαο Μασσαρά και τον συγχαίρουμε για το θαυμάσιο έργο που πραγματώνει, καθώς είναι ο Πρωτεργάτης των συσσιτίων Αγάπης και μαζί με τους άλλους ιερείς της εκκλησίας της Αγ. Σοφίας και το ενοριακό συμβούλιο επιτελεί μέγα και θεάρεστο έργο. Γιατί η Εκκλησία μας από τους πρώτους χρόνους της, με την κοινοκτημοσύνη και την αλληλοβοήθεια των Χριστιανών, βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων με έργο φιλανθρωπικό, όπως αυτό του Μ. Βασιλείου και πολλών άλλων ιεραρχών μέσα στους αιώνες. Επίσης, ως γνήσιος φορέας και εκφραστής της ζωής και του λόγου του Κυρίου επιδιώκει την παρουσία του Χριστού στο παρόν. Όπως ο Χριστός φρόντισε για το ψωμί χιλιάδων ανθρώπων μετά από τριήμερη διδασκαλία, έτσι και η Εκκλησία μεριμνά εναγωνίως για τις βιοτικές ανάγκες αστέγων συνανθρώπων μας, απόρων, ξένων, περιθωριοποιημένων. Το μεγάλο όμως αυτό έργο σπανίως διαφημίζεται και παρουσιάζεται στην πραγματική του διάσταση, καθώς η αλήθεια στις μέρες μας πολλαπλώς διαστρεβλώνεται και προβάλλονται άλλα πράγματα, μακριά από τις πραγματικές αξίες της ανθρώπινης ζωής».

Ο Βυζαντινός χορός κατόπιν απέδωσε υπέροχα επιλεγμένους ύμνους όλου του ενιαυτού, με τέλεια αρμονία μέλους και ισοκρατήματος  και καταχειροκροτήθηκε. Το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε Παιδική χορωδία της Cantelena, υπό την διεύθυνση της εξαιρέτου μουσικού και μαέστρου της κ. Ελένης Παπαδοπούλου – Αραβαντινού, αποδίδοντας γλυκύτατα και αξιοζήλευτα γνωστά Ελληνικά τραγούδια, συναρπάζοντας το κοινό.

Η μαέστρος της χορωδίας κ. Ελένη Παπαδοπούλου – Αραβαντινού ευχαρίστησε επίσης τον προϊστάμενο του ναού για την συμμετοχή της στην εκδήλωση και την χορωδία του «Φωκαέως» για την συνεργασία τους. Άλλωστε οι δύο χορωδίες, στα πλαίσια της περαιτέρω συνεργασίας τους, ετοιμάζουν μια μεγάλη εκδήλωση τον Νοέμβριο, στα «Πρωτοκλήτεια 2017», στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μαζί με την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Ωδείου Πατρών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος κ. Μαρία Ανδριέλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις