Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Ογδοντάρηδες ληστές του "Εκδίκηση με στυλ" ξεπέρασαν τους "Transformers 5" στη χώρα μας

Οι Ογδοντάρηδες ληστές του "Εκδίκησ...

Οι Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν και Άλαν Άρκιν προσέλκυσαν 17.000 θεατές

Μία μικρή έκπληξη είχαμε στο ελληνικό box office το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς οι πολυδιαφημισμένοι «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» του Μάικλ Μπέι με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, τον Τζος Ντουχαμέλ και τον Άντονι Χόπκινς στο τιμ των πρωταγωνιστών τα πήγαν συμπαθητικά αλλά βρέθηκαν τελικά στην 3η θέση πίσω από το «Αυτοκίνητα 3» που ήδη έχει φτάσει τα 100.000 εισιτήρια και το «Εκδίκηση με στυλ – Going in style» που πέτυχε σε 50 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon) να τραβήξει 17.000 θεατές το τετραήμερο 22-25 Ιουνίου 2017.

Το «Εκδίκηση με στυλ» (διανομή από Tanweer) που τράβηξε και το ενδιαφέρον των Πατρινών σινεφίλ είναι μία ανάλαφρη ταινία απάτης με ήρωες τρεις ογδοντάρηδες, τους εξαιρετικούς Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν και Άλαν Άρκιν που βλέποντας να χάνεται η σύνταξη τους από τη δουλειά τους σε εργοστάσιο χαλυβουργίας αποφασίζουν το ανήκουστο και φαινομενικά ακατόρθωτο, να ληστέψουν μία μεγάλη τράπεζα, εξασφαλίζοντας το ποσό που πρόκειται να χάσουν.

Στο καστ των ηθοποιών είναι και ο Ματ Ντίλον ως ο αστυνομικός που προσπαθεί να συλλάβει τους ληστές, η παλιά ηθοποιός Αν Μάργκρετ που ερωτοτροπεί με τον Άλαν Άρκιν, καθώς και ο Κρίστοφερ Λόιντ, ο Πίτερ Σεραφίνοβιτς και η πιτσιρίκα Τζόι Κινγκ.

Έξυπνη ταινία, με ωραίες σινεφίλ αναφορές όπως στην «Σκυλίσια μέρα» όπου έκανε ληστεία ο Αλ Πατσίνο, καλοπαιγμένη και το κυριότερο με χιούμορ και μήνυμα για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει η πολιτεία και η κοινωνία στα γηρατειά, ένα μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ και στην Ελλάδα της κρίσης όπου συνεχώς κόβονται οι συντάξεις.

Οι «Transformers 5, Ο Τελευταίος Ιππότης» που προβάλλεται και σε 3d, ήρθαν 1οι στα Αμερικάνικα ταμεία με κοντά στα 69 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις πενθήμερου συν άλλα περίπου 196 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως σχολίαζε πάντως το boxofficemojo, οι εισπράξεις στις ΗΠΑ ήταν οι μισές και πιο κάτω από το 3ο Transformers, το φιλμ του 2011 «Transformers: Dark of the Moon». Την ταινία διανέμει η UIP.

Στο ελληνικό box office σύμφωνα με το flix.gr, οι "Transformers 5, Ο Τελευταίος Ιππότης" σε 126 αίθουσες πλησίασαν το 4ήμερο 22-25 Ιουνίου τα 16.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture