Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ταξιδέψει και σε Ιωάννινα, Μονεμβασιά και Ζάκυνθο

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχη...

Την Κυριακή θα παιχθεί στο Μαζαράκι Αχαΐας

Με έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων συνεχίζει το δημιουργικό του ταξίδι το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο λόγος για την κωμική παράσταση "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ, που αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την παρουσίαση της στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ στις γειτονιές» του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ, έχει δεχτεί προτάσεις να ταξιδέψει και να παιχθεί και πιο μακριά, εκτός Αχαΐας όπως για παράδειγμα στην Ζάκυνθο στις 7 Ιουλίου ή στη γραφική Ζίτσα Ιωαννίνων στις 11 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» θα απολαύσουν αρχικά οι θεατές στο Μαζαράκι Αχαΐας την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στις 21:15.

Την χαριτωμένη, καλοπαιγμένη και αστεία παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Χρήστος Στρέπκος.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος Μαριβώ στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει χαρακτηριστικά:

Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην grammlote. Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα της Comedia όπου οι «θεατρίνοι» μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό.

Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω απ’ όλα ως παιχνίδι. Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων και τον πραγματικό τους εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο Πέτρος Βάης , αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων: 2610 273613.

Μετά το Μαζαράκι έπεται παράσταση στο Άνω Καστρίτσι στις 3 Ιουλίου 2017 και την Τρίτη 4/7 στον καταπράσινο χώρο του τένις «Νίκη» στην Εγλυκάδα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η παράσταση θα παιχθεί και σε άλλη περιοχή των Ιωαννίνων στις 12/7 αλλά και στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας στις 21 Ιουλίου και στη Δάφνη Ήλιδας στις 22/7.

Επίσης έχουν σταλεί προσκλήσεις να παρουσιαστεί μέχρι και στην Μονεμβασία (στο κάστρο) του νομού Λακωνίας (θα πάει στις 26/7) ενώ στις 27 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στους Μολάους.

Στις 28 Ιουλίου η ομάδα της παράστασης θα ανέβει προς τον Χελμό για να βρεθεί στο γραφικό Βραχνί Καλαβρύτων ενώ στις 31 Ιουλίου θα ταξιδέψει στο Μοναστηράκι Φωκίδας.

Αναλυτικά οι σταθμοί της περιοδείας τον Ιούλιο στη φωτ. παρακάτω:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture