Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς Καρδιοχειρουργό το ΠΓΝ Πάτρας μετά την αποχώρηση Δουγένη- Σοβαρά περιστατικά μεταφέρονται σε άλλες πόλεις

Χωρίς Καρδιοχειρουργό το ΠΓΝ Πάτρας μετά...

Τρέχει η 6η ΥΠΕ για να βρει λύση

Την αναπλήρωση του τεράστιου κενού που άφησε πίσω του στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική φεύγοντας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο καθηγητής Δημήτρης Δουγένης, προσπαθούν τώρα να πετύχουν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Πάντως από την αποχώρηση του κ. Δουγένη και μετά έχουν προκύψει  πολύ σοβαρά προβλήματα ειδικά με την αντιμετώπιση καρδιοχειρουργικών περιστατικών.

Περίπου από το Πάσχα και μετά που έμεινε κενή η θέση οι ασθενείς δεν μπορούν πλέον χειρουργηθούν στο ΠΓΝΠ καθώς οι γιατροί που έμεινα πίσω στην Κλινική δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, με αποτέλεσμα να καθίσταται υποχρεωτική η μεταφορά τους, είτε στα Ιωάννινα είτε ακόμα και στην Αθήνα.

Από την πλευρά της πάντως η 6η ΥΠΕ εκφράζει την αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σχετικά σύντομα αφού εκτός από το διαγωνισμό για δύο επιμελητές γιατρούς που «τρέχει» ήδη, από μέρα σε μέρα, αναμένεται από το υπουργείο Υγείας η έγκριση ενός Επικουρικού Γιατρού ο οποίος θα μπορέσει, στο μεσοδιάστημα, να καλύψει το κενό και ν’ αποτρέπονται έτσι οι μετακομιδές σε άλλες πόλεις.

Όπως υποστηρίζει ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο καθηγητής εξελέγη στην αντίστοιχη θέση στην Αθήνα και θα έφευγε από την Πάτρα, η υπηρεσία προγραμμάτισε την αναπλήρωση του κενού. Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες τρέχει η προκήρυξη για δύο θέσεις επιμελητών στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου.

Ταυτόχρονα υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη καρδιοχειρουργού, μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον από έναν Πατρινό γιατρό και αναμένεται, από μέρα σε μέρα, την έγκριση αυτής της θέσης ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση πρόσληψη του καρδιοχειρουργού με την μορφή του επικουρικού μέχρι να ολοκληρωθεί η κρίση για τις δύο θέσεις των ειδικευμένων γιατρών.

Στο μεταξύ βέβαια η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα θέμα, καθώς δεν υπάρχει καρδιοχειρουργική κάλυψη στο ΠΓΝΠ και τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά διακομίζονται, κατόπιν συνεννόησης, είτε στα Ιωάννινα είτε και στην Αθήνα. Στην 6η ΥΠΕ εκτιμούν ότι αν βγει η έγκριση του επικουρικού γιατρού, πιθανόν ο γιατρός να έρθει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. «Δεν είναι πολλά τα περιστατικά αλλά πάντα υπάρχουν περιστατικά που χρίζουν καρδιοθωρακοχειρουργικής.

Για τα καρδιοχειρουργικά θα έχουμε θέματα, η κλινική θωρακοχειρουργούς που έχουν εμπειρία και αντιμετωπίζονται, τα συνδυασμένα και τα καρδιοχειρουργικά είναι που έχουμε αυτή την στιγμή το πρόβλημα. Ευελπιστούμε όμως να λυθεί πολύ γρήγορα», αναφέρει ο κ. Κωστακιώτης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει μια δυσκολία με στην συγκεκριμένη ειδικότητα γιατί είναι μια συνδυασμένη ειδικότητα και συνήθως οι γιατροί εξειδικεύονται είτε στο καρδιοχειρουργικό είτε στο θωρακοχειρουργικό κομμάτι. Η κλινική της Πάτρας ήταν περισσότερο εξειδικευμένη στα θωρακοχειρουργικά, ο καθηγητής Δουγένης είχε την εμπειρία να αντιμετωπίζει και καρδιοχειρουργικά περιστατικά και τώρα δεν υπάρχει η αντίστοιχη εμπειρία από τους γιατρούς του τμήματος.

Με την προκήρυξη που έγινε που απαιτεί συγκεκριμένη εμπειρία πάνω στα καρδιοχειρουργικά, νομίζω θα έχουμε μια πολύ καλή λύση και στελέχωση το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα θα πάνε καλά είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ανησυχία να αντιμετωπίσουμε το άμεσο θέμα και μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε κάποιες καλές ειδήσεις», επισημαίνει ο κ. Κωστακιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις