Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεύση από Ελλάδα στην Ιταλία μέσω του νηπιαγωγείου Δρεπάνου - Ένα ντοκιμαντέρ από τους μικρούς μαθητές παρπουσιάστηκε στο Teramo

Γεύση από Ελλάδα στην Ιταλία μέσω του νη...

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Μίκη Θεοδωράκη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 του Νηπιαγωγείου Δρεπάνου στο Teramo της Ιταλίας. Στις 19 Μαΐου έγινε η πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντερ (το οποίο είναι και το τελικό προιόν) TELLING LIFE IN A MINUTE FILM στο κινηματοθέατρο της πόλης.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό το οποίο γυρίστηκε σύμφωνα με την τεχνική των αδελφών LUMIERE παρουσιάζονται αποσπάσματα από βιώματα της καθημερινής ζωής. Οι συνεντεύξεις έγιναν από τους ίδιους τους μαθητές των συμμετεχόντων κρατών στο πρόγραμμα (Γαλλία, Φιλανδία, Αγγλία, Ελλάδα, Ιταλία). Στις 20 Μαιου πραγματοποιήθηκε συγκινητική μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των μαθητών οι οποίοι χόρεψαν συρτάκι και τραγούδησαν Μικη Θεοδωράκη στα Ελληνικά.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι της Ιταλίας ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Πασσάς Ευάγγελος και η Σχολική Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ Τσαμπάζη Παναγιώτα οι οποίοι κατά την διάρκεια της παραμονής τους ήρθαν σε επαφή με το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς συμμετείχαν σε δράσεις στο Ιταλικό σχολείο.

Το Νηπιαγωγείο Δρεπάνου στο Teramo της Ιταλίας

Τριάντα μαθητές και εκπαιδευτικοί από 4 χώρες της Ευρώπης ήρθαν στο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις