Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: 10εκ. για τος δρόμους Πατρών–Τριπόλεως και Πύργου–Αρχαίας Ολυμπίας

Δυτική Ελλάδα: 10εκ. για τος δρόμους Πατ...

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Θα συζητηθεί και το θέμα των υδρογονανθράκων

Δύο έργα συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στη συντήρηση, την αποκατάσταση και στην άρση της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου σε δύο σημαντικά σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις λόγω των επικίνδυνων σημείων που έχουν καταγραφεί, θα τεθούν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.

Πρόκειται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για την έγκριση δημοπράτησης των έργων «Συντήρηση- βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο.33 Πάτρα – Τρίπολη (έως όρια Ν. Αρκαδίας) και των κλάδων της», προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ και «Συντήρηση- Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Ε.Ο. Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας-Όρια Νομού», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα 35,5 εκατ. που κατάφερε επιπλέον, που εξασφάλισε στη Περιφέρεια από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

«Προχωράμε στη δημοπράτηση των έργων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρειά μας, έχοντας ήδη καταγράψει τις ανάγκες που έχει το δίκτυό μας και αφού μέσα από τη σωστή και άρτια προετοιμασία, εξασφαλίσαμε επιπλέον το σημαντικό ποσό των 35,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας σχετικά με τις δύο εισηγήσεις που θα κάνει στο Σώμα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Παράλληλα, θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση με εισήγηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη, η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, Πάτρα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις