Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα διαθέτει κι επισήμως υδατοδρόμιο- ΔΕΙΤΕ πότε αναμένονται οι πρώτες πτήσεις των αμφίβιων υδροπλάνων

Η Πάτρα διαθέτει κι επισήμως υδατοδρόμιο...

Έστω και διαφημιστικού τύπου αρχικά

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού αναμένει ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές να ξεκινήσουν τα πρώτα, διαφημιστικού τύπου, δρομολόγια από το υδατοδρόμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας προς Κέρκυρα και Παξούς. Αυτή του η αισιοδοξία αποπνέει από το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αδειοδότηση των υδατοδρομίου της Πάτρας και πλέον απομένει μόνο η ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας, πριν πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα.

Ο φορέας είναι εκείνος που θα επιφορτιστεί με την υποχρέωση και το καθήκον ανεύρεσης εταιρειών, που θα πραγματοποιήσουν το πτητικό έργο κι εκτιμάται ότι εντός τριών μηνών όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ σημειώνει ότι ήδη ο Οργανισμός έχει ετοιμάσει τα τεύχη της διακήρυξης, «τα έχουμε στείλει στις εποπτεύουσες αρχές ( το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ), και αναμένουμε, είναι θέμα ημερών φαντάζομαι, τις τυχόν παρατηρήσεις τους.

Έτσι ώστε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να τα εγκρίνουμε και να υπάρξει δημοσίευση της διακήρυξης, ανοικτά με διαφανείς μειοδοτικές  διαδικασίες, προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος διαχείρισης και λειτουργίας του υδατοδρομίου της Πάτρας».

Αυτό, από την φύση του θα πάρει κάποιο χρόνο, διότι υπάρχει ένας υποχρεωτικός χρόνος δημοσίευσης, οι διαδικασίες έγκρισης , οι προσυμβατικοί έλεγχοι, άρα όσο και να προσπαθήσει κάποιος να συμπτύξει αυτές τις διαδικασίες, θα απαιτηθεί ένα τρίμηνο μέχρι να ολοκληρωθούν. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοέ «το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, γιατί όπως ξέρετε μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων, που μπορεί να καθυστερήσουν, τότε προσβλέπουμε να έχουμε υδροπλάνα, εφόσον ο διαγωνισμός αποδειχθεί καρποφόρος, στο τέλος της σεζόν, τα οποία επί της ουσίας, περισσότερο θα λειτουργήσουν ως διαφημιστικά για την επόμενη τουριστική περίοδο».

Η διοίκηση του ΟΛΠΑ θεωρεί ότι η Πάτρα και το λιμάνι της πόλης, ως κεντρικός κόμβος ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στην Δυτική Ελλάδα, θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά. «Απευθύνεται στην τουριστική διακίνηση , αλλά χωρίς να αποκλείουμε και να  λειτουργούν συμπληρωματικά, και άλλου είδους διακινήσεις, όπως είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες, επείγουσες και έκτακτης ανάγκης ιατρικού χαρακτήρα, έρευνες διάσωσης κ.α.

Η Πάτρα ως κεντρικός κόμβος αποκτά έναν εναλλακτικό τρόπο διακίνησης επιβατών και φορτίων με τα υδροπλάνα, που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και συμπληρωματικά και με άλλες δραστηριότητες, όπως είναι η κρουαζιέρα και στα σκάφη αναψυχής» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ.

Αυτό, που ζητά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και σε προσβλέπει σε αυτό, είναι ο ανάδοχος να προστρέξει και να αναζητήσει εταιρίες, που διαθέτουν και αμφίβια υδροπλάνα.

«Έτσι μπορούμε πιο γρήγορα να αξιοποιήσουμε το υδατοδρόμιο, αφού θα μπορεί να απευθύνεται και να ανταποκρίνεται και με συμβατικά αεροδρόμια, που υπάρχουν στην νησιώτικη δυτική Ελλάδα, στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά. Νομίζουμε ότι βελτιώνει και ενδυναμώνει την εμβέλεια του υδατοδρομίου, εάν έρθει μια τέτοια εταιρεία, που διαθέτει και αμφίβια υδροπλάνα. Προσβλέπουμε σε αυτό», κατέληξε ο κ. Κοντοές μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

 

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πάτρας - Το τρίτο που παίρνει άδεια σε όλη τη χώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις