Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία με 16, μέχρι στιγμής, νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά του Μόλυβου - Ένα παιδί ανάμεσά τους

Τραγωδία με 16, μέχρι στιγμής, νεκρούς π...

Μυτιλήνη

14.53 Σε τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωντανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία γυναίκα ναυαγός (η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων. Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο της Frontex. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σαφών της περιοχής, η οποία συνεχίζεται αφού, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

12.25 Στους οκτώ ανήλθαν οι νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, που έχουν περισυλλεγεί έως τώρα από την θαλάσσια περιοχή του Μoλύβου, στην Μυτιλήνη, μετά από επιχείρηση του λιμενικού σώματος, με τη συνδρομή σκάφους της Frontex.

Τις πρωϊνές ώρες σήμερα υπήρξε πληροφορία για σκάφος που μετέφερε μετανάστες, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων μία έγκυος, περισυλλέγησαν σώες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στις σορούς των άτυχων μεταναστών περιλαμβάνονται τρείς άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρέθηκαν άλλοι τέσσερις νεκροί από τις τουρκικές αρχές.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά του Μολύβου, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε ναυάγιο σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων προσφύγων.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, ήδη, έχουν εντοπιστεί έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες- ένα παιδί. Ζωντανή ανασύρθηκε από τη θάλασσα μία έγκυος καθώς και ακόμη ένα άτομο.

 

 

 

Ναυάγιο σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Μήθυμνας. Ήδη, έχουν εντοπιστεί σε ακτή της περιοχής πέντε νεκροί. Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

 

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις