Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Eκπαιδευτική δράση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Eκπαιδευτική δράση στο Σχολείο Δε...

ΦΩΤΟ

Εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται στις φυλακές, από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και την πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας κ. Χρυσάνθη Βανταράκη, με τη συμμετοχή και της Υπεύθυνης του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας, κ. Ευφροσύνης Κωσταρά.

Συγκεκριμένα, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου μίλησε αρχικά στους εκπαιδευόμενους του σχολείου για το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Τα Απορρίμματα στη ζωή μας», ενημερώνοντάς τους και συζητώντας μαζί τους για θέματα σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους, οδηγώντας σ’ έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Στη συνέχεια η κ. Βανταράκη με τη συνεργασία της κ. Κωσταρά και της κ. Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο βιωματικού εργαστηρίου, δούλεψαν με τους μαθητές εικαστικά, οι οποίοι δημιούργησαν ζωγραφικά έργα που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα «Αποτυπώματα, Χρώματα, Συναισθήματα», που διοργανώνεται από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στην «Αγορά Αργύρη» η οποία έχει διάρκεια από τις 5 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 2ου ΣΔΕ ευχαριστούν θερμά την κ. Παπαϊωάννου, την κ. Κωσταρά και την κ. Βανταράκη για την πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική εκπαιδευτική δράση που υλοποίησαν.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις