Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός στην Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά σε Τζαμί - Συνελήφθη ο ιμάμης

Συναγερμός στην Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και...

Έρευνα για την υπόθεση

17:45 Δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και τριάντα φυσίγγια βρέθηκαν σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη. Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν, σύμφωνα με τον ΑΠΕ στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

 

17: 05 Μια πολύ σοβαρή είδηση με απρόβλεπτες προεκτάσεις έρχεται από την Ξάνθη. Έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην κυβέρνηση μετά τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στο νομό Ξάνθης.

Μετά από έλεγχο που έγινε στο τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, εντοπίσθηκαν κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ η ενημέρωση έχει φτάσει και σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο χειρότερο σημείο τους.

Σημειώνεται ότι χθες, μιλώντας αποκλειστικά στο onalert.gr ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, Αμπντουλαχ Μποσγκούρτ, δήλωσε: «Εγω θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους όπώς του μουσείο του Ατατούρκ και ακόμη και τα τζαμιά όπου συχνάζουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις