Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΕ TOYΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ DSQUARED ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ EVI GRINTELA, PANOS APERGIS

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Μ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μιλάνο και Πάτρα στο Ζάππειο

Mε ιδιαίτερα ανανεωμένο ενδιαφέρον αλλά και πατρινό χρώμα αναμένεται η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας –Athens Xclusive Designers Week το προσεχές τετραήμερο 31/3-3/4 στο επιβλητικό Ζάππειο Μέγαρο. Το «ποδαρικό» των διάσημων σχεδιαστών Dean και Dan Caten ή αλλιώς Dsquared που λατρεύουν την Ελλάδα και τη Μύκονο αλλά και οι νέες ενδυματολογικές προτάσεις των χαρισματικών πατρινών Evi Grintela και Panos Apergis για τον επόμενο χειμώνα μας κάνουν να αδημονούμε για το γεγονός.

 

 

Καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς ρούχων και αξεσουάρ θα αναδείξει η λεγόμενη AXDW με συνεπή στόχο την εξωστρέφεια, προβολή, εμπορικότητα και διεθνοποίηση της ελληνικής μόδας.  Αναμένονται επιδείξεις μεγάλων ονομάτων, ο θεσμός και η τελετή απονομής βραβείων New Designers Awards, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου Fashion Design Project, καθώς και μία σειρά από παράλληλα δρώμενα. Όμως το τελευταίο διάστημα η άφιξη των Dsquared έχει επισκιάσει τα υπόλοιπα… Οι δίδυμοι σχεδιαστές και ιδρυτές της μάρκας Dsquared, καταφθάνουν ως επίσημοι καλεσμένοι – guest stars για μια «special appearance» με επιλεγμένα κομμάτια της καινούργιας συλλογής τους F/W 2017-18, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Γεννημένοι στον Καναδά είναι  πρώην «παιδιά» της Diesel, που καθιερώθηκαν στην Ιταλία ιδρύοντας το δικό τους brand 25 χρόνια πριν. Με σλόγκαν “Born in Canada, Living in London, Made in Italy” έχουν δημιουργήσει το δικό τους αναγνωρίσιμο στίγμα εναλλακτικής πολυτέλειας στην παγκόσμια αγορά της μόδας. Παραδοσιακά καναδέζικα μοτίβα μαζί με μεσογειακό αισθησιασμό και ιταλική ραπτική επιτυγχάνουν sporty και glamorous style outfits για άντρες και γυναίκες με φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως. Τζιν παντελόνια μοναδικής τεχνικής, καρώ πουκάμισα, χιουμοριστικά τι-σερτ, αλλά και βραδινά εκπληκτικής ραφής σε πολύ sexy γραμμές αποτελούν χαρακτηριστικά τους κομμάτια. Κορυφαίοι σταρ του πλανήτη όπως η Μαντόνα και η Ριάνα αλλά και προσωπικότητες του αθλητισμού φορούν Dsquared. Οι αδελφοί Caten συνδέονται εδώ και χρόνια με την Ελλάδα αφού κάθε χρόνο παραθερίζουν και διασκεδάζουν στην Μύκονο, όπου διοργανώνουν τα δικά τους εκκεντρικά πάρτι και διατηρούν ομώνυμη μπουτίκ.

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ AXDW

Πότε όμως αναμένονται τα σόου των πατρινών σχεδιαστών και τι θα περιλαμβάνουν;

*H Evi Grintela- Karatza θα κάνει το ντεμπούτο της στην AXDW το ερχόμενο Σάββατο 1 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. Όπως μας είπε, θα παρουσιάσει μια σειρά θηλυκών shirt dresses, σοφιστικέ πουκάμισα με μπλε και πράσινες ρίγες και πολλές λευκές μακριές δημιουργίες. Θυμίζουμε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη και εξελίχθηκε σε γνωστή και σεβαστή fashion editor και τελικά διευθύντρια του περιοδικού L’Officiel. O γάμος της με τον ισχυρό δισκογραφικό παράγοντα Μίλτο Καρατζά της χάρισε αξέχαστες στιγμές τη χρυσή εποχή της ελληνικής πίστας. Το νέο της προσωπικό της brand Evi Grintela: «Τhe Shirt Dress» φιγουράρει σε ονομαστές μπουτίκ σε Παρίσι, Ντουμπάι, Λος Αντζελες και σε διάσημα resorts  με έδρα ένα παριζιάνικου ύφους ατελιέ στο Κολωνάκι.

 

 

*Το σόου του Panos Apergis, που είναι πιστός στη διοργάνωση χρόνια τώρα, θα βασίζεται σε δαντέλες, ξεφτισμένα δέρματα όπως και διάτρητα κρόσια. Εχει προγραμματιστεί τη Δευτερα 3/4 στις 7 μ.μ. Πρόκειται για μια ακόμα έθνικ συλλογή με χρωματική παλέτα για το χειμώνα του ‘17-18 σε μαύρο μπεζ και γκρι. "Αυτό που χαρακτηρίζει αυτή τη συλλογή είναι η άνεση, η απλότητα αλλά και ο σεβασμός στη γυναίκα" υπογράμμισε στο thebest.gr. O Πάνος έκανε τα πρώτα του βήματα στη μόδα στην παιδική του ηλικία στην Πάτρα, στο ατελιέ ραπτικής και τα καταστήματα της μητέρας του Σοφίας Απέργη. Είναι σχεδιαστής με μεγάλη εμπειρία και έχει εργαστεί ως στυλίστας για πολλά χρόνια σε περιοδικά, τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο, ενώ έχει σημαντική εμπειρία στη δημιουργία και το μάνατζμεντ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και ατελιέ μόδας.

Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει το ταλέντο του και στο χώρο των κοσμημάτων. Τα αξεσουάρ και τα ρούχα του είναι πραγματικά ξεχωριστά, αφού αντλεί έμπνευση από τη παράδοση, χρησιμοποιώντας στοιχεία απο φολκλορικά εργόχειρα. Κουρελούδες, τρέσες, σχοινιά, κρόσια, κεντήματα αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Αγαπημένο του μοντέλο είναι η όμορφη πατρινή hair stylist Βασιλική Σταματοπούλου, σύζυγος του κούκλου αιγιώτη γυμναστή-παρουσιαστή-ηθοποιού Νίκου Αναδιώτη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View